Tarih: 18.09.2024 17:57

Ahilik Haftası Hazırlıklarına Başlandı

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Türkiye genelinde her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Ahilik Haftası, bu yıl da geleneksel tören ve etkinlikler için hazırlıklara başlandı. Ahiliğin temel ilkeleri olan dürüstlük, çalışkanlık, dayanışma ve kaliteli üretim, modern dünyada da önemini koruyor.

23-28 Eylül tarihleri arasında bir hafta boyunca sürecek olan Ahilik Haftası nedeniyle, merkezi Kırşehir olmak üzere 25 ilde kutlamalar yapılacak.

Erzurum'da da 23 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da Atatürk Anıtına çelenk koyarak kutlamalara başlanmış olacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Erzurum Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat,"24 Eylül tarihinde saat 10.00 'da başlamak üzere Ahişed Kuşatma töreni yapacağız. Lalapaşa Camii'nin yanında yılın ahisi, çırağı, kalfası, seçilen kişilere plaket vereceğiz. Bu kişilere Berat takdimi yapılacak, kaftan giydirilecek. Gelen misafirlere Ahi pilavı verilecek. Daha sonra Ahi Toman Baba mezarını ziyaret edip dua edeceğiz. Sonraki günler ise protokol, esnaf ziyaretleri yapacağız.  Son olarak da vefat eden esnaflarımız için Mevlid-i Şerif okutulacak. Böylelikle program bitecek ve Kırşehir’e gideceğiz. " İfadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —