AİLE VE SOSYAL HİZMETLER SK GÜREŞÇİLERİ U-17 İL SEÇMELERİNDE KÜRSÜDE!

U-17 Güreş İl Seçmeleri’nde Aile ve Sosyal Hizmetler SK sporcuları kürsüye çıktı. Mertcan Çiçek birinci, Mert Taha Çakır ikinci olurken, Erzurum ekibi Kars’taki grup müsabakalarına katılma hakkı kazandı.

Tarih: 06.01.2026 17:23 Güncelleme: 06.01.2026 17:23
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER SK GÜREŞÇİLERİ U-17 İL SEÇMELERİNDE KÜRSÜDE!

www.erzurumgunebakis.com / Erdem ARDAHAN

Erzurum Palandöken Spor Salonu, Türk güreşinin geleceği olan genç yeteneklerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. U-17 Yıldızlar Güreş İl Seçmeleri, Erzurum merkez ve ilçelerinden gelen 50 sporcunun katılımıyla nefesleri kesti. Türkiye Şampiyonası yolunda ilk sınavlarını veren sporcular arasında Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetleri Spor Kulübü güreşçileri, sergiledikleri üstün performansla dikkatleri üzerine çekti.

ASH’den 1 Altın 1 Gümüş Madalya!

Antrenörler Semih Günal ve Ahmet Türk yönetiminde şampiyonaya hazırlanan Aile ve Sosyal Hizmetleri Spor Kulübü sporcuları, minderde fırtına gibi esti. Kendi sıkletlerinde rakiplerine şans tanımayan genç yeteneklerden:

  • Mertcan Çiçek, rakiplerini tek tek dize getirerek il birincisi oldu ve altın madalyayı boynuna taktı.
  • Mert Taha Çakır, sergilediği mücadeleyle finale kadar gelerek il ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bu sonuçlarla her iki sporcu da Erzurum’u grup müsabakalarında temsil etme hakkını elde ederek başarılarını tescilledi.

Şimdi ise Hedef Kars ve Türkiye Şampiyonası!

Organizasyonda dereceye giren Erzurumlu pehlivanlar, 16-18 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek grup müsabakaları için geri sayıma geçti. Erzurum ekibi, Doğu Grubu’nun merkezi olan Kars’ta mindere çıkacak. Kars’taki zorlu randevularda ilk 10’a girmeyi başaran güreşçilerimiz, 2-8 Şubat tarihleri arasındaki büyük Türkiye Şampiyonası’nda madalya mücadelesine devam edecek.

"Bu Başarı Daha Başlangıç"

Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü güreş Antrenörü Semih Günal, sporcularının performansından duyduğu gururu dile getirdi. Günal,  " Çok çekişmeli ve seviyesi yüksek müsabakalara şahit olduk. Sporcularımız Mertcan ve Mert Taha, çalışmalarının karşılığını minderden madalya ile ayrılarak verdiler. Onları yürekten tebrik ediyorum. Şimdi önümüzde Kars’taki grup müsabakaları var. Ahmet Türk hocamızla birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Hedefimiz oradan da başarıyla dönüp Türkiye Şampiyonası’nda kulübümüzü ve şehrimizi en iyi şekilde temsil ederek kürsüye çıkmak." dedi.