Akaryakıt Zammı Yolda, Yeni Fiyatlar Belli Oldu

Ülke genelindeki akaryakıt kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşanırken, benzin ve motorin fiyatlarına yapılacak zam için yeni bir tarih belirlendi.

Araştırma-İnceleme 23.06.2024 23:13:00 0

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

25 Haziran Salı gününden itibaren benzin fiyatlarına 2 lira, motorin fiyatlarına ise 1 lira 68 kuruş zam yapılması bekleniyorken, bu zamların, akaryakıt tüketen her kesimi doğrudan etkileyeceği belirtiliyor.

Uluslararası piyasalardaki fiyat artışlarının etkisiyle bu zamlar kaçınılmaz bir hal alırken, zam sonrası akaryakıt fiyatlarının seyri konusunda yapılan tahminler de benzin ve motorin kullanıcıları, yaklaşan zam öncesinde depolarını doldurarak fiyat artışlarından önceki avantajlı dönemden faydalanma çabasına girişti.

Yakıt fiyatlarındaki bu yeni düzenleme, sürücülerin ve işletmelerin ulaşım ve taşımacılık maliyetlerini doğrudan etkileyerek geniş bir yansıma alanı bulacak gibi görünüyorken, özellikle ticari araç kullanıcıları ve günlük işlerini akaryakıtla yürüten vatandaşlar, zam öncesinde alacakları önlemleri planlamak için harekete geçmeye başladı.