Altın Fiyatları Yükselişte, Dolar ve Euro Karşısında Değer Kazanıyor

18 Mayıs 2024 tarihinde altın fiyatları, gram altın için ortalama 2.478,21 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 4 bin 051 TL, yarım altın ise 8 bin 148 TL olarak alıcı buluyor

Tarih: 17.05.2024 22:25 Güncelleme: 18.05.2024 06:35
Altın Fiyatları Yükselişte, Dolar ve Euro Karşısında Değer Kazanıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Altın fiyatları döviz kurlarındaki hareketlilikten etkileniyor. 18 Mayıs 2024 tarihinde altın fiyatları, gram altın için ortalama 2 bin 478,21 TL seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 4 bin 051 TL, yarım altın ise 8 bin 148 TL olarak alıcı buluyor Özellikle Cumhuriyet altını, 16 bin 222,00 TL seviyesinden alıcı buluyor.

Bunun yanında Amerikan Doları/TL paritesi 32,2580 seviyelerinde işlem görürken, Euro/TL paritesi ise 35,0380 düzeyinde bulunuyor. Dolardaki güçlenme ve Euro'daki istikrar, altına olan talebi artırıyor ve bu da altın fiyatlarında yükselişi destekliyor.

Altın almayı düşünenler için, kuyumcu esnafı çeşitli tavsiyelerde bulunuyor ve  altının, genellikle uzun vadeli yatırımcılar için güvenli bir liman olarak görüldüğünü belirterek, altın alacak kişilerin yatırım stratejilerini uzun vadeli düşünmelerini tavsiye ettiler.

Portföy çeşitlendirmesinin riski azaltmanın önemli bir yolu olduğunu da vurgulayan kuyumcular esnafı, Altının diğer varlıklarla birlikte portföyün çeşitlendirilmesinde kullanılabileceğini önerdiler. 

kuyumcular esnafı, Altın fiyatlarını etkileyen birçok faktörün olduğunu, bu nedenle fiyatları düzenli olarak takip etmek ve piyasa trendlerini anlamanın önemine değinirken, yatırım kararları vermeden önce, finansal danışmanlardan veya uzmanlardan tavsiye almanın faydalı olacağını ifade ettiler. 

"Altın fiyatlarının genellikle ekonomik belirsizliklerden etkilenir" söylemlerinde bulunan Esnaf, "Ekonomik göstergeleri izlemek, altın fiyatlarındaki değişimleri tahmin etmede yardımcı olabilir.

Altın, küresel ekonomik belirsizliklerde bir güven limanı olarak değer kazanmaya devam edebilir, ancak yatırım yapmadan önce dikkatli bir analiz yapmak önemlidir" diye konuştular.