Altın piyasasında kritik değişim! Ons ve gram altın fiyatları yeniden belirleniyor!

Altın ve Para Piyasa Uzmanları, altın fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulundu ve piyasada yeni bir dönemin başladığını duyurdu.

Tarih: 27.06.2024 13:18
Altın piyasasında kritik değişim! Ons ve gram altın fiyatları yeniden belirleniyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Altın ve Para Piyasa Uzmanları, altın fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulundu ve piyasada yeni bir dönemin başladığını duyurdu.

ALTIN PİYASASINDA HAREKETLİ GÜNLER

Son günlerde altın piyasası oldukça hareketli. Ons altın 2.300 doların altına gerilerken, gram altın ise 2.500 TL seviyesinin altını gördü. Uzmanlar, altın fiyatlarındaki düşüşlerin sonuna gelindiğini belirterek altın yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu.

ALTINDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Altın yatırımında pozisyonların kapatılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, "Tüm yatırım araçlarında düşüşler meydana geldi. Ons altında beklediğimiz düşüş gerçekleşti. 2.280 dolar destek seviyesini takip edeceğimizi söylemiştik. Bu hafta altın yatırımcıları için önemli. Temmuz ayında altın fiyatlarında bir yükseliş bekliyoruz ve bu değerlendirilmesi gereken bir fırsat. Ons altın gün içinde 2.293 dolara kadar geriledi. Bundan sonra yukarı yönlü hareketler bekliyoruz. Bu seviyeden altın pozisyonları kapatılmalıdır." dedi.

ONS ALTIN FİYAT TAHMİNİ

Uzmanlar, ons altın hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Ons altın 2.300 dolar seviyesinin üzerine yerleştikten sonra Temmuz itibariyle beklenen yükseliş başlayacak. Yılın ikinci yarısında ilk direnç seviyesi 2.600 dolar olacak. Ons altında 3.000 dolar seviyesine ulaşacak bir yükseliş bekliyorum. Şu anda dolarım olsa altın alırım ve beklerim. Ons altında yılın son düşüşünü gördük ve bu hafta 2.320 dolar seviyesini aşmasını bekliyorum."

GRAM ALTIN UYARISI

Uzmanlar, gram altın için de şu uyarılarda bulundu: "Ons altın gerileyince gram altın da geriledi. Gram altın 2.485 TL seviyesine kadar düştü. Bu seviyeden gram altın alırım. Gram altın 2.470 TL’ye kadar düşebilir ama riske girmemek için gram altını alıp yılsonunda 3.000 TL – 3.500 TL aralığını beklerim. Şu andaki gram altın fiyatı oldukça uygun ve pozisyon kapatma fırsatı sunuyor."