Altındaki Sert Düşüş Erzurum’da Pişmanlık Yarattı

Altın piyasasında yaşanan hızlı yükselişin ardından gelen sert düşüş, Erzurumlu yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

Tarih: 05.02.2026 15:30 Güncelleme: 05.02.2026 15:30
Altındaki Sert Düşüş Erzurum’da Pişmanlık Yarattı

www.erzurumgunebakis.com / Orhan BOZKURT 

Altın piyasasında yaşanan hızlı yükselişin ardından gelen sert düşüş, Erzurumlu yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Yükseliş döneminde altınını bozdurmayan birçok vatandaş, fiyatların geri çekilmesiyle birlikte pişmanlığını dile getirdi.

Yükseliş Kaçtı, Beklentiler Boşa Çıktı

Son haftalarda rekor seviyelere yaklaşan altın fiyatları, kısa sürede ciddi bir geri çekilme yaşadı. Erzurum’da özellikle küçük yatırımcılar, “daha da yükselir” beklentisiyle ellerindeki altını satmadıklarını ancak yaşanan düşüşle önemli bir fırsatı kaçırdıklarını ifade ediyor. Vatandaşlar, yükselişin kalıcı olacağını düşündüklerini ve bu nedenle beklemeyi tercih ettiklerini söylüyor.

Piyasalarda Dalgalanma Sürecek Uyarısı

Piyasa uzmanları ise altındaki bu hareketliliğin sürpriz olmadığını belirtiyor. Küresel ekonomik gelişmeler, faiz beklentileri ve jeopolitik risklerin altın fiyatlarını kısa sürede yukarı ya da aşağı çekebildiğine dikkat çeken uzmanlar, önümüzdeki dönemde dalgalanmaların daha da sıklaşabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlara göre, altın artık uzun süre tek yönlü hareket etmeyecek ve ani iniş-çıkışlar yatırımcıları zorlayacak.

Vatandaş Temkinli Olmaya Çalışıyor

Yaşanan düşüş sonrası Erzurumlu yatırımcıların bir kısmı yeniden alım yapmayı düşünürken, bir kısmı ise piyasayı izlemeyi tercih ediyor. Vatandaşlar, “Bir kez daha aynı hatayı yapmak istemiyoruz” diyerek daha temkinli hareket edeceklerini dile getiriyor. Uzmanlar ise küçük yatırımcılara, tek seferlik kararlar yerine uzun vadeli ve dengeli bir strateji izlemeleri tavsiyesinde bulunuyor.