ARMATÜR SATIŞLARINDA DURUMLAR NASIL?

Yaşanılan ekonomik kriz nedeniyle her şeye olduğu gibi armatür satışlarında da artış yaşandı.

Tarih: 25.06.2024 17:51
ARMATÜR SATIŞLARINDA DURUMLAR NASIL?

www.erzurumgunebakis.com / Fatma EVİN

Armatürler, suyun akışını kontrol etmek ve dağıtmak için kullanılan bir tesisat ürünüdür. Banyo, mutfak, lavabo, duş ve bide gibi alanlarda kullanılan armatürler, farklı modellerde ve tasarımlarda üretilir.

Peki fiyatlar ne durumda?

İnşaat sektörü dahil olmak üzere birçok alanda gerçekleşen yüksek fiyatlar ev ile ilgili durumları da etkiledi. İnşaat malzemeleri, Armatür gibi araç gereçleri diğer yıllara oranla yüksek fiyata satılıyor. Erzurum inşaat sektöründe yer alan Kavaklı inşaatın sahibi Süleyman Kavaklı fiyatlar konusuna değindi. Kavaklı, “ Bizler malzemeleri geçen yıla göre daha yüksek fiyatta alıyoruz. Ev fiyatlarının artması ile birlikte doğal olarak inşaat malzemeleri de arttı. Tabi ki ev araç gereçlerinde yaşanan artışlar da buna bağlı oluyor.” Dedi. Konuşmasına devam eden Kavaklı, “ Dükkanda satışını en çok yaptığımız Armatürlerdir. Fakat şu an pahalılık sebebiyle satışlar da maalesef durgunluk var.” diye vurguladı. 

Mutfak bataryası dikkat çekti 

Mutfak bataryası, mutfak lavabosunda su akışını kontrol etmek için kullanılan bir musluktur ve mutfak için önemli bir tasarımdır. Fakat diğerleri arasında fiyat olarak çok yüksek olması armatürler arasında ilk sırayı aldı. En düşük 2 bin TL den başlayan mutfak bataryası geçen yıllara göre de artış gösterdi.