Atatürk Üniversitesi'nden Sen İstersen O Bir Engel Değildir Etkinliği

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Erzurum Otizm Spor Kulübü önemli bir farkındalığa imza attı.

Tarih: 27.09.2024 22:38
Atatürk Üniversitesi

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum’da “Sen istersen o bir engel değildir” sloganı ile bugün Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin ve Erzurum Otizm Spor Kulübü’nün birlikte gerçekleştirdiği otizm farkındalık etkinliğinde otizmli, down sendromlu ve engelli vatandaşların spora teşvik edilmesi ve topluma kazandırmak için yapılan etkinlikte engelli vatandaşlar, koşu, zıplama, basketbol gibi etkinlikler gerçekleştirildi. 

Erzurum Otizm Spor Kulübü Başkanı Nazan Yaşarbaş, 24 Mayıs 2014’te Palandöken Otizm Derneği’nin kurulduğunu, otizmli çocukların eğitim birçok eksikliği farkındalıklarla çözmeye çalıştıklarını ve son 2 yıl içerisinde Erzurum Otizm Spor Kulübü’nün otizmli, zihinsel engelli ve down sendromlu olmak üzere toplam 30 lisanslı sporcularının olduğunu söyledi. Yaşarbaş, kendisinin de otizmli bir çocuk annesi olduğunu, çocuğunun yüzde yüz otizm seviyesindeyken, çocuğunun şu anda yüzde kırk otizm seviyesine indiğini ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Gökhan Yazıcı, otizmli, engelli ve down sendromlu çocukların ebeveynlerine, “Allah’ın emanetlerini baş tacı yapıp çocuklarının her türlü sıkıntılarına problemlerine göğüs geren annelerimizin ve babalarımızın ellerinden öpüyor, emeklerine, yüreklerine sağlık diyorum.” dedi. Dekan Yazıcı, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi olarak katkı sağlamak istediklerini, Spor Bilimleri Fakültesi olarak engelli öğrenciler için bir eğitim programı açmayı planladıklarını duyurdu.