Ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli?

Ayakkabılar en önemli unsurlardır bu yüzden de şık ve güzel olması yanı sıra bir de sağlıklı olması gerekir. Uzmanlar, yaz mevsiminde ayakları serin tutup ve sağlık açısından daha iyi olduğu için kösele tabanlı ayakkabı giyilmesin

Tarih: 17.06.2024 20:29
Ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli?

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

 Yazın ayak kokusu ve terlemeden dolayı şikâyet eden vatandaşlara altın değerinde tavsiyelerde bulunan  ayakkabı işletmecisi Ömer Şahintürk, yaz aylarında ayakkabı tercihlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.Şahintürk,” Bedenin tüm yükünü taşıyan ayaklar için doğru ayakkabı seçimi büyük önem taşıyor. Ayaktaki sorunların büyük bir kısmı yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanıyor. Özellikle kışa oranla yaz aylarında ayakta geçirilen zaman artarken hava alabilen ve terlemeyi önleyen ayakkabılar öneriyoruz. Yazın özelikle takım elbise giyenler için kösele taban ayakkabılar tercih ediyoruz. Kösele taban ayakkabılar özelikle yazın terlemeye engelliyor ve daha serin tutuyor. Tabanda kullanılan ham madde deri olduğu için sağlık açısından çok daha iyi.  Deri olmayan ayakkabı tabanları muhtemelen plastik olduğu için daha sıcak tutup yakabilir. Bu da mantar, egzama gibi hastalıklara yol açar.  

“HER GÜN AYNI AYAKKABIYI KULLANMAMALIYIZ”

Ayağın terlememesi için giyilen çorabada dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Şahintürk, “Yazın ayakkabı tercihimizi hafif ve sıcağı geçirmeyen özellikle fileli gruplardan yana kullanmalıyız. Ayak genetik olarak terler tabi buna kimse engel olamaz ama kullandığımız ayakkabıları dinlendirerek kullanmak gerekir.  Örneğin; ayakkabıyı bir gün kullanıyorsak iki gün giyinmemek hafta da iki gün giyiyorsak üç gün giymemek gerekir.  Kullanmadığımız dönemlerde özellikle ahşap kalıplara muhafaza etmemiz gerekiyor çünkü ahşap kalıplar ayakkabıların içindeki teri nemi ve aynı zamanda kokuyu emme özelliğine sahip olduğu için çok faydası oluyor.” diye konuştu.