This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
www.erzurumgunebakis.com / Erdem ARDAHAN
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Badminton Turnuvası, bugün Yakutiye Spor Salonu’nda düzenlendi. Saat 10.30’da başlayan turnuva, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan müsabakalarla dolu dolu geçti.
Bayraklarla Anlamlı Başlangıç
Turnuva öncesinde hakemler, antrenörler ve sporcular, ellerinde Türk bayraklarıyla salona giriş yaptı. Bu anlamlı kortej yürüyüşü, 15 Temmuz’un milli ruhunu yansıtarak izleyenlerden büyük alkış aldı.
"Milli Ruh ve Spor Bir Arada"
Badminton Koordinatörü Ömer Akman, turnuvanın gençlerin gelişimi için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu tür organizasyonlar, sporcularımızın hem büyük turnuvalar öncesi bu gibi etkinlikler ile tecrübe edinmelerine yardımcı oluyor hem de milli değerlerimizi yaşatmalarına katkı sağlıyor.” dedi.
Antrenör Rıdvan Karaca ise sporcuların performansından memnun olduğunu ifade ederek, "Turnuvada büyük bir mücadele ve centilmence bir rekabet var. Gençlerimiz hem sportif anlamda kendilerini gösteriyor hem de bu özel günün anlamını yüreklerinde hissediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Erzurum Badminton İl Temsilcisi Esra Durak, organizasyonun hem sportif hem de manevi anlam taşıdığını vurgulayarak, "Gençlerimizin hem sahada mücadele etmesini hem de bu ülkenin tarihine ve ortak hafızasına sahip çıkmasını görmek bizi gururlandırıyor. Bu nedenle, badminton gibi yaygınlaşmakta olan bir sporu, milli günlerle bütünleştirerek yaşatmak bizim için büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
Madalyalar Sahiplerini Buldu
Dereceye giren sporculara madalyalarını ise Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Erdoğan Dönmez takdim etti.
Kategorilere Göre Dereceye Giren Sporcular
Küçük Erkekler
Yıldız Kızlar
Genç Erkekler
Büyük Erkekler
Renkli görüntülere sahne olan turnuva, 13 Temmuz Pazar günü de devam edecek. Katılımcılar, hem sportif rekabeti hem de milli birlik bilincini bir arada yaşamaya devam edecek.