BALIK ÜRETİM TESİSİNDE 300 BİN YAVRU BALIK SATILIYOR

Erzurum’un Uzundere ilçesi Sapaca Mahallesi’nde bulunan balık çiftliği Türkiye’nin dört bir tarafına 300 bin yavru balık satışı yapıyor.

Tarih: 04.07.2024 12:03
BALIK ÜRETİM TESİSİNDE 300 BİN YAVRU BALIK SATILIYOR

www.erzurumgunebakis.com / ZEYNEP AKSAKAL  

Bir süre sonra köy içerisinde balık restoranı açma kararı alan Balık Çiftliği işletmecisi İbrahim Alkan, balıkların tadı dilden dile dolaştığını söyledi.

Alkan,”   Erzurum’un Uzundere ilçesi Sapaca Mahallesi’nde Balık Çiftliği kurdum.  Yıllardır kendi halimde işlettiğim balık çiftliğinde ürettiği balıkları yetiştirip satıyorum. İlerleyen zamanlarda burada küçük bir balık restoranı açmaya karar verdim. Şimdi Türkiye’nin dört bir tarafından müşterilerini lezzetli balıkları ile ağırlıyoruz.  Balık çiftliğinde yılda 300 bin yavru balık satıyor. Bu tesiste kullanılan su aynı zamanda geri dönüşümüyle örnek bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Tesis yaz aylarında istihdama da katkı bulunuyor. Balıkların tadı dilden dile dolaşıyor.  Tereyağı ve köy suyunda yetişmiş alabalığın lezzeti insanları bu köye çekiyor. En baştan beri ortaya koyduğumuz kalitemizi ve lezzetimiz değiştirmedik. Kış aylarında turizmin yavaşlaması nedeni ile bölgenin tek kuluçkahane yavru balık üretim tesisini de devam ettiriyoruz. Çevre işletmelere yıllık yaklaşık 300 bin yavru alabalık satışı yapıyoruz. Kuluçkahanede balık büyütmede kullandığımız suyu geri dönüştürerek yetişkin balık havuzlarına aktarıyoruz. Böylelikle su tasarrufu da sağlıyoruz. Ben, eşim, oğlum ve gelinimle ile birlikte ailecek bu tesisi işletiyor. Yaz aylarında yoğun olduğu zaman sigortalı iş istihdamı da sağlıyoruz” dedi.