Beyaz Çamaşırların Sırları!

1 Kaşık Ekleyin, Kar Gibi Beyaz Olsun!

Tarih: 25.05.2024 23:16
Beyaz Çamaşırların Sırları!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

 Birçok kişi beyaz kıyafet giymeyi sever, ancak beyaz çamaşırların temizliği bazen can sıkıcı olabilir. Kimyasal kullanmadan beyaz çamaşırlarınızı kar gibi beyaz yapmak isteyenler için işte püf noktaları!

BEYAZ ÇAMAŞIRLARIN SIRRI! 1 KAŞIK EKLEYİN, KAR GİBİ BEYAZ OLSUN!

Beyaz çamaşırlardaki kir lekeleri ya da sararmış ter lekelerini ortadan kaldırmak çok kolay! Tek yapmanız gereken, çamaşırlarınızı hazırlayacağınız özel suyun içinde 1 saat bekletmek. İşte çamaşırlarınızı bembeyaz yapmanın yolu:

BEYAZ ÇAMAŞIRLAR NASIL KAR GİBİ BEYAZ OLUR?

Zaman içinde beyaz çamaşırların rengi hem kullanımdan hem de yıkamadan kaynaklı olarak solabilir. Bu durum, dışarıdan bakıldığında hoş durmadığı için birçok ev hanımının canını sıkabilir. Beyaz çamaşırlarınızı kar gibi beyaz yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı çamaşır sodası
  • 1 bardak limon suyu
  • 1 kaşık çamaşır deterjanı

Bir kovanın içine bu malzemeleri ekleyin ve sorunlu beyaz çamaşırlarınızı bu karışımın içinde bekletin.

1 SAAT BEKLETİN

Çamaşırlarınızı ortalama 1 saat bu karışımda bekletin. Daha sonra beyazlar için uygun programda yıkayın. Burada önemli bir püf nokta: Çamaşırlarınızı beklettiğiniz su sıcak olursa, kirler daha fazla yapışabilir. Bu durumun önüne geçmek için ılık ya da soğuk su kullanmanız gerekmektedir. Soğuk su istemiyorsanız, sıcağa yakın olmayan ılık su tercih edebilirsiniz.

KİMYASAL KULLANMADAN ÇAMAŞIRLARI BEYAZLATMA

Birçok kişi beyaz çamaşırların daha da beyaz olması için çamaşır suyu kullanır. Ancak kimyasal içerikli bu ürünler hem ellerinize hem de sağlığınıza zarar verebilir. Bu sebeple, kimyasal içermeyen doğal temizlik yöntemlerini kullanmanızı öneriyoruz. Karışımda kullanacağınız çamaşır sodası, kirlerin kimyasal kullanılmadan çıkmasını sağlar.