BEYAZ EŞYA SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da başladı. Sezonun başlamasıyla birlikte pek çok alanda da ticaret hareketleniyor. Beyaz eşya sektörü de hareketlenen alanlardan biri oldu.

Tarih: 20.06.2024 09:33
BEYAZ EŞYA SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

www.erzurumgunebakis.com / Fatma EVİN

Düğünlere yoğunlaştığını ifade eden Beyaz eşya satıcıları, son yılların en canlı ve en kazançlı yaz sezonunu geçirdiklerini söylediler.

Beyaz eşya satıcıları,” Erzurum kış mevsimi olduğu için beyaz eşya satışlarımızda düşüklük yaşanıyor. Geçen yıla göre işlerimiz şuanda iyi durumdadır.   Geçtiğimiz sezona göre maliyetlerin iki katına çıkmasına rağmen siparişlere yetişmekte güçlük çekiyoruz. Neredeyse haftanın tamamında doluyuz. Ekonomik krizden dolayı vatandaşların düşen alım gücü, birçok sektörü etkiledi. Bu sektörlerin başında da mobilya ve beyaz eşya sektörü geliyor. Düğün yapıp yeni ev kuracak insanlar ikiye katlayan fiyatlar karşısında kara kara düşünürken, eşyalarını yenilemek isteyenler de olanlarla idare etmeye çalışıyor. Düğün sezonun açılmasıyla sektöre adeta taze kan geldi. Ürünlere bakmak için bile olsa kapımızı açmayan müşteriler, bu yaz sezonu boyunca alışveriş için adeta akınlar halinde geldiler. Beyaz eşya satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli etken enerji verimliliği sınıflarıdır. Beyaz eşya olarak adlandırılan ve buzdolabı, fırın, ocak ya da çamaşır makinası gibi pek çok parçaya yer veren bu kategori, elektrik ile çalışır. Elektrik faturanızda istenmeyen sürprizler ile karşılaşmamak adına enerji verimliliği konusunda yeterince etkin bir beyaz eşya tercih etmelisiniz.   Beyaz Eşya Ürününün yapıldığı malzemenin kalitesi, dayanıklılığını ve uzun ömürlü olmasını etkiler. Üretici Güvenilirliği güvenilir üreticilerden alınan beyaz eşya ürünleri, genellikle daha kaliteli ve dayanıklı olur. Son yılların en canlı ve en kazançlı yaz sezonunu geçirdiğimizi söyleyebilirim.”