Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırrı: Buz küpü ekleme

Türk kahvesi, Türkiye'den dünyaya yayılan ve deyimlere, atasözlerine konu olan özel bir lezzettir. Bu eşsiz içeceğin en önemli özelliklerinden biri de bol köpüklü olmasıdır.

Tarih: 30.06.2024 22:45
Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırrı: Buz küpü ekleme

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Dost toplantılarının, kız isteme merasimlerinin ve keyifli oturmaların vazgeçilmezi olan Türk kahvesini bol köpüklü yapmak isteyenler için basit bir püf noktası paylaşıyoruz.

BUZ KÜPÜ İLE BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ

Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın sırrı aslında çok basittir: Kahve yaparken içine bir adet buz küpü atmanız yeterli. Buz küpü, kahvenin daha kıvamlı olmasını sağlarken, aynı zamanda bol köpüklü olmasına da yardımcı olur.

Adım adım bol köpüklü Türk kahvesi tarifi:

1 fincan su, 2 çay kaşığı Türk kahvesi, şeker, (isteğe bağlı: şekersiz, az şekerli, orta şekerli veya çok şekerli) 1 fincan suyu cezveye dökün, 2 çay kaşığı Türk kahvesini ekleyin, şeker tercihinize göre şekeri ilave edin, kahve, su ve şekeri iyice karıştırın, karıştırdıktan sonra içine 1 adet buz küpü ekleyin, kahveyi kısık ateşte yavaşça pişirin.

Buz küpü sayesinde kahve daha ağır pişecek, bu da kahvenin daha kıvamlı, lezzetli ve bol köpüklü olmasını sağlayacaktır.