BOYAHANE CAMİİNİN BAKIMSIZLIĞI TEPKİ ÇEKİYOR

En kutsal mabetlerimiz olan camilerimiz zaman zaman bakımsızlıkla karşı karşıya kalabiliyor.

Tarih: 06.07.2024 12:12
BOYAHANE CAMİİNİN BAKIMSIZLIĞI TEPKİ ÇEKİYOR

www.erzurumgunebakis.com / ZEYNEP AKSAKAL  

Bunun son örneğini ise Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Lalapaşa mahallesinde bulunan “Boyahane Camii’nde” yaşandı. Cami’nin dış çevresi ve lavaboları adeta virane bir hal almış durumda. En kutsal ibadethane olarak kabul edilen camilerimiz bazen görevlilerin ihmalkârlığı nedeniyle bakımsız bir hale geliyor. Caminin bahçesinde bulunan taşların kırık olması kirlilik yaratan bütün unsurlar temizlenmeyi bekliyor. Ayrıca cami tuvaletinin rezillik içerisindeki hali en büyük tepkiyi çekiyor. Halen daha tuvaleti nasıl kullanamayacağını bilmeyen eğitimsizler nedeniyle çevre kirliliği de yaşanıyor. 

Caminin bakımı için görüşecek yetkili bulamadıklarını ifade eden cami cemaati,  biran önce Cami’nin adına yakışır şekilde temizlenmesini istiyorlar.

Cami Cemaati,” Camii Allah'ın evidir. Bu görüntüler yakışmıyor. Temizlik kimin ilgi alanına giriyorsa gelip buralara baksınlar ve incelesinler.  Burada temizliğin ve tuvaletlerin olması gerekiyor. Burası merkezi bir yerdir. Büyükşehir Belediyesi veya Vakıflar Müdürlüğü kime bağlı olursa olsun buraya özen göstermek gerekiyor. Cemaat olarak bu durumdan utanıyoruz. Burası mukaddes bir yerdir, Boyahane Camisi çok eski bir camidir. Burada temizlik yapılmadığı için cemaat de gelmek istemiyor çünkü tuvalet ve abdest alacak yer yok. Bu nedenle namaza çok az kişi geliyor. Burası kime ait olursa olsun esnaf olarak buranın temizlenmesini istiyoruz. Camiinin bu şekilde bakımsız kalması gerçekten çok üzücü. Buraya dışarıdan gelen vatandaşlar da var. Yani ilçemize gelen vatandaşların bu manzarayı görmesi yakışık almıyor. İbadethanelerin temiz ve bakımlı olması gerekir. Bu konuda yetkililerimizin duruma el atmasını istiyoruz.”