Bu yöntemle mutfak giderleri bir daha tıkanmayacak!

Mutfak giderlerinin tıkanması, her evde zaman zaman karşılaşılan bir problem olabilir. Ancak mutfak giderlerinin tıkanmasını önleyecek çok basit bir yöntem, herkesi şaşırtıyor.

Tarih: 21.06.2024 22:56
Bu yöntemle mutfak giderleri bir daha tıkanmayacak!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Mutfaklarda sıkça karşılaşılan sorunlardan biri de giderlerin tıkanmasıdır. Çeşitli atıkların giderlerde birikmesi sonucu tıkanmalar meydana gelir ve lavaboda hoş olmayan görüntüler oluşur. Görenlerin midesini bulandıran bu görüntüden kurtulmak için zaman zaman farklı yöntemler araştırılıyor. Mutfak giderlerinde tıkanıklık problemi yaşayanlar için çok basit bir çözüm bulunuyor. Bu yöntemi uygulayanlar, gider tıkanıklığı sorununu bir daha yaşamıyorlar.

ALÜMİNYUM FOLYO YÖNTEMİ

Mutfak giderlerindeki tıkanıklık sorunu, akla hiç gelmeyecek bir yöntemle çözülebilir. Lavabo açıcılar bu sorunu giderebilir ama yüksek kimyasallar içermeleri nedeniyle sağlığa büyük zararları vardır. Lavabo açıcıların kullanıldığı yerlerde havaya karışan bu kimyasallar, kanserojen etki yapabilirler. Oysa alüminyum folyo ile basit bir işlem yapılarak bu sorun aşılabilir.

NASIL YAPILIR?

Alüminyum folyo yöntemini uygulamak için küçük parçalar halinde alüminyum folyoya ihtiyaç vardır. Mutfak lavabosunun deliklerinden biraz daha büyük toplar haline getirilen alüminyum folyolar, lavabonun içine bırakılır. Bu folyo topları, giderin üst tarafında hareket ederek su haricinde herhangi bir maddenin gidere gitmesini engeller. Giderlere kaçmayacak olan çeşitli atıklar, lavabodan alınarak çöpe atılır ve giderlerde hem tıkanma olmaz hem de bu atıklar kötü kokuya neden olmaz. Bunu gerçekleştirmek için sadece alüminyum folyodan yapılmış küçük topları lavaboya bırakmak yeterlidir.