ÇİFTÇİLER DEVLET DESTEĞİNDEN FAYDALANIN

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği Başkanı Çiğdem Ilıcalı, Çiftçilerin desteğinden faydalanmaları gerektiğini söyledi.

Araştırma-İnceleme 24.06.2024 18:09:00 0

www.erzurumgunebakis.com/ Fatma EVİN

Çiftçilerin köylerinden ve topraklarından ayrılmamasını istediklerini ifade eden Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği Başkanı Çiğdem Ilıcalı, devlet  çiftçinin her zaman yanında oldu ve olmaya devam edeceğini dile getirdi. 

Ilıcalı,” Çiftçilerimizin topraklarından, köylerinden ayrılmamasını istiyoruz. Üretim bizim olmazsa olmazımız. Üretim olmadan gelişme olmaz, ilerleme olmaz. Bu anlamda üretim yapan herkes bizim başımızın tacı. Çiftçilerimiz bizim için çok değerli. "İnsanlarımızın topraklarından, köylerinden ayrılmamasını istiyoruz. Gençlerimiz özellikle şehirlerin cazibesine kapılıyorlar, dinamik hayat hoşlarına gidiyor ama köyün dingin ve temiz hayatını sonra tekrar arıyorlar. İnsanımızın toprağından ayrılmaması Türkiye'nin ve dahası dünyanın gıda güvenliği, arz güvenliği açısından çok önemli. Birilerinin mutlaka bu sektörde olması lazım, çünkü tarım çok önemli ve stratejik bir konu.  Tarım ve Orman Bakanlığı farklı hibe destek programlarıyla çiftçilere desteğini sürdürüyor. Çiftçilik yapmak isteyen gençlere proje değerlendirme aşamalarında pozitif ayrımcılık sağlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığının çifti destek programları ile gençlerin önünü açıyor. Devletimiz her yıl çeşitli hibe ve desteklemelerde bulunarak çiftçilerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermeye çalışıyor. Çiftçilerimiz eğer çiftçilik yapıyorsa devletimizin sunduğu destekleme ve hibelerden yararlanmasını istiyoruz.”