ÇİLEK SADECE TEZGÂHLARI SÜSLÜYOR

Tezgâhların zam şampiyonu ise 100 TL’den satılan çilek boy gösterdi.

Tarih: 10.05.2024 10:13
ÇİLEK SADECE TEZGÂHLARI SÜSLÜYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

 Artan sebze, meyve fiyatları pazar tezgâhlarına yansıdı. Kentte yaşayan vatandaşlar artan pazar fiyatlarından dert yakınıyor. Tezgâhlarda yer alan sebze ve meyve fiyatlarının sürekli bir artış içerisinde olması vatandaşın bütçesini zorluyor.

Tezgâha erken inen yaz meyvelerinin fiyatlarını gören yanlarına yaklaşamıyor. Özellikle çilek, karpuz, çağla ve erik gibi yazın vazgeçilmez meyveleri şimdiden tezgâhlarda yerini almaya başladı. 

Yaz meyvesi çileğin fiyatının yüksek olmasının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden pazar esnafı, yetkiliklerden çözüm beklediklerini kaydetti.

Pazar esnafı,” Çilek çıktı ancak çilek yaz mevsimi meyvesi olduğu için fiyatı pahalı olunca kimse talep etmiyor. Şuanda çileğin kilosu 100 TL’den satışa sunuyoruz. Çilek, sadece tezgâhta duruyor.  Sebze ve meyveler yerini aldıkça fiyatlar artıyor. Vatandaşlar biz pazarcıları suçluyor pahalı satıyorsunuz diye ama bizde pahalı alıyoruz her şeyi ne yapalım. Havalar iyice soğuduğunda fiyatlar yükselişe geçiyor. Yazlık sebzelerin ve meyvelerin tezgâha inmesiyle birlikte tezgâhlar renklendi ama fiyatı gören tezgâha yanaşamaz duruma geldi. Tadına doyulmaz yaz sebze ve meyveleri, yüksek fiyat sebebiyle talep görmüyor.  Erik, karpuz, çilek gibi ürünlere duyulan özlem fazla olsa da vatandaş aile ekonomisinin elverdiği ölçüde alışveriş yapabiliyor. Yaşanan ekonomik koşullar nedeniyle yaz mevsimi ürünlerinin fiyatları bütçeyi zorluyor. İşler yok denecek kadar az. Vatandaş kiloyla alamıyor. Yarım kilo veya paket şeklinde tercih ediyor.”