Çileklerinizi uzun süre taze tutmanın tek yolu: Sirke ve kâğıt havlu!

Bahar mevsimiyle birlikte tezgahlardaki yerini alan çilekler, taze kalma süresi konusunda sıkıntı yaşatan bir meyve olarak biliniyor. Ancak çileklerinizi uzun süre taze tutmanın tek yöntemi var: Sirke ve kâğıt havlu!

Tarih: 29.04.2024 10:48 Güncelleme: 29.04.2024 11:26
Çileklerinizi uzun süre taze tutmanın tek yolu: Sirke ve kâğıt havlu!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Çileklerin, üreticiden tüketicilere ulaşana kadar hızla bozulma eğilimi gösterdiği biliniyor. Bu nedenle çilekleri eve getirdiğinizde hemen buzdolabına koymak önemli. Ancak bazen bu bile yeterli olmayabilir. İşte çileklerinizi uzun süre taze tutmanın pratik yolu:

Tek yöntem: Kâğıt havlu ve sirke! 

Çileklerinizin dayanıklılığını artırmak için, eve getirdiğiniz çileklerin üzerine önce bir kâğıt havlu serin. Daha sonra çilekleri tek kat olacak şekilde kapalı bir kapta, üst üste gelmeyecek şekilde düzenleyin. Kabın kapağını kapatmadan önce kâğıt havlu serdiğiniz çileklerin üzerine biraz sirke serpin. Son olarak kabın kapağını kapatın ve buzdolabına koyun. Bu yöntemle çilekleriniz çok daha uzun süre taze kalacaktır.

Öte yandan, çileklerinizi yıkamadan saklamalısınız. Çünkü ıslak çilekler daha hızlı küflenmeye ve çürümeye meyillidir. Ayrıca sirke, çileklerdeki bakteri ve mantarların büyümesini önler, böylece çilekleriniz daha uzun süre taze kalır.