Demirdağ Tüneli İçin Yeşil Işık

Günebakış’ın gündeme taşıdığı Kireçli Geçidi tünel talebi sonrası konuşan Narman AK Parti İlçe Başkanı Ruhi Tanrıverdi, Demirdağ Tüneli projesinin işleme alınacağını açıkladı.

Tarih: 12.02.2026 13:25 Güncelleme: 12.02.2026 13:25
Demirdağ Tüneli İçin Yeşil Işık

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Narman ilçesinde yıllardır büyük bir ihtiyaç olarak gündemde olan ve Demirdağ Geçidi olarak bilinen Kireçli Geçidi, vatandaşlar için ciddi sorunlara yol açarken sık sık kazaların yaşandığı bir nokta olarak öne çıkıyor. Bölge halkı uzun süredir bu güzergâha bir tünel yapılmasını talep ediyor.

Günebakış olarak vatandaşların bu talebini gündeme taşıdığımız “Narmanlılar Kireçli Geçidi İçin Tünel Talebinde Kenetlendi” başlıklı haberimiz sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Haberimizin ardından Narman AK Parti İlçe Başkanı Ruhi Tanrıverdi, Günebakış’a önemli açıklamalarda bulundu.

Demirdağ Tüneli olarak adlandırılan projenin, Narman ilçesine bağlı Demirdağ Mahallesi ile Tortum ilçesine bağlı Yukarısivri Mahallesi arasında bulunan Kireçli Geçidi’ni kapsadığını belirten Tanrıverdi, yaklaşık 2 bin 450 rakıma sahip geçidin altına yapılması planlanan tünelin uzunluğunun 4 ila 4,5 kilometre olacağını ifade etti.

Her Toplantıda Dile Getiriyoruz

Projeyi her toplantıda dile getirdiğini vurgulayan Tanrıverdi, Oltu ilçesinin de benzer bir talebi olduğunu belirterek, “Oltu, Olur ve Şenkaya ilçe başkanlarıyla birebir görüştüm. Bu konu hepimizi bağlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yapılan toplantıda bu talebi birlikte dile getirdik” dedi.

Bu Konu Birçok İl ve İlçeyi Kapsıyor 

Demirdağ Tüneli’nin ardından Oltu tarafına yapılması planlanan yaklaşık 3 kilometrelik ikinci bir tünel ile bölgedeki ulaşım sorununun büyük ölçüde çözüleceğini ifade eden Tanrıverdi, bu projenin sadece Narman’ı değil, birçok ilçe ve iki ili kapsayan önemli bir yol güzergâhını da rahatlatacağını söyledi.

Bakanlık nezdinde konunun değerlendirildiğini aktaran Tanrıverdi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çalışma yaptırdığını belirtti. Tanrıverdi, Bakan Uraloğlu’nun bu durumun elzem olduğunu, yalnızca Narman’ı değil birçok ilçeyi ve iki ili kapsadığını, bu nedenle projenin bir an önce hazırlanarak işleme alınacağını ifade ettiğini aktardı.

Mevcut Durum Olumlu 

Mevcut tünel çalışmalarının yüzde 90 seviyelerine ulaşacağını ve Demirdağ Tüneli’nin de bu sürecin ardından işleme alınacağını söyleyen Tanrıverdi, “Biz bu işin yıllardır mücadelesini veriyoruz. İl başkanı, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı da aynı görüşte. Sayın Bakan’ın bize müjde niteliğinde bir söylemi oldu. Mevcut durum olumlu” dedi.

Daha önce taleplerin ilçeler bazında ayrı ayrı iletilmesi nedeniyle projeye mesafeli yaklaşıldığını ifade eden Tanrıverdi, Oltu, Olur ve Şenkaya ile birlikte ortak talep oluşturulmasının süreci hızlandırdığını ve bu nedenle projeye daha sıcak bakıldığını sözlerine ekledi.