Deodorantı bu saatte sıkın, gün içinde asla ter kokmayacaksınız

Havaların hızla ısındığı bu dönemlerde pek çok kişi ter kokusundan şikayetçi.

Araştırma-İnceleme 24.06.2024 12:26:00 0

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Doktorlar ve pek çok uzman deodorant kullanmanın doğru saati olduğunu ifade ediyor. Peki, deodorant sıkmanın saati kaç, hangi saatlerde sıkılması gerekiyor? İşte detaylar.

GÜNDÜZ TER KOKMAMAK İÇİN:

Uzmanlara göre deodorant sıkmanın doğru bir saati bulunuyor. Pek çoğumuz özellikle dışarıya çıkarken gündüz vakti kullanıyoruz. Ancak bu durum ne yazık ki terlemeyi çok fazla engellemiyor. İşte uzmanlar bu durumun sebebini açıkladı:

Aktarılan habere göre ter bezleri vücudumuzda gece çok daha az çalışıyor. Gündüz vaktine kıyasla gece saatlerinde daha az terliyoruz. Bu şekilde gece saatlerinde sıkılan deodorant gündüz ter kokmanızın önüne geçecek.

Gece saatlerinde kişilerin vücut sıcaklığı düşer. Bu durum da terlemeyi önleyici olan formülün cildinizle daha iyi temas etmesine yardımcı olarak, gözeneklerinize daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

Bunun Nedeni:

Uzmanlar bu durumu şu şekilde açıklıyor:

“Ter bezlerinin en düşük aktivite seviyesine sahip olduğu zamandır. Böylece terlemeyi önleyici daha iyi emilir ve daha etkili olur. Geceleri daha az terliyoruz, böylece ter önleyici ter bezleriyle daha yakın temasa geçerek terlemeyi azaltabilir. Yatmadan önce aslında deodorant veya terlemeyi önleyici krem ​​sürmek için en iyi zamanlardan biridir. Bunun nedeni vücut sıcaklığınızın düşmesi ve ter bezlerinizin geceleri daha az aktif olmasıdır, bu da formülün gerçekten işe yaraması için bir şans veriyor.”

Uzmanların değerlendirmesine göre gece ter bezleri çok daha az çalıştığı için sıkılan deodorantlar vücutta gündüz vakti daha fazla koku oluşumunu engelliyor.