Doğanın Sessiz Dostlarına Sahip Çıkalım

Dostlar Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bülent Akkuş açıklama yaptı.

Tarih: 07.10.2024 14:17
Doğanın Sessiz Dostlarına Sahip Çıkalım

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, dünya genelinde hayvan haklarına dikkat çekmek ve hayvanların korunması için farkındalık yaratmak amacıyla kutlanıyor ve bu özel günde, Dostlar Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bülent Akkuş açıklama yaptı. 

Hayvanlar, gezegenimizin biyolojik çeşitliliğinin temel taşlarından biri. Onlar sadece sevimli dostlarımız değil, aynı zamanda ekosistemlerin dengede kalmasında hayati bir role sahiptirler. Hayvanları korumak, sadece onların yaşam haklarını güvence altına almakla kalmaz, aynı zamanda kendi geleceğimizi de güvence altına almak anlamına gelir.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, dünya genelinde hayvan haklarına dikkat çekmek ve hayvanların korunması için farkındalık yaratmak amacıyla kutlanıyor. Bu özel günde, hem evcil hem de yaban hayvanlarının haklarına sahip çıkmak için toplumsal bir seferberlik başlatılmalı.

 Her yıl 4 Ekim'de kutlanan Hayvanları Koruma Günü, hayvanların insan yaşamındaki yerini ve önemini vurgulamak amacıyla dünya genelinde etkinlikler düzenleniyor. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dostlar kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bülent Akkuş, Hayvanların yaşam haklarına dikkat çekmek ve onları korumaya özen gösterilmesini hatırlatan bu günde , evcil hayvan sahiplerinin yanı sıra, sokak hayvanlarının da unutulmaması gerektiği mesajı veriliyor. Bu özel gün hayvanların korunmasının ekosistem dengesi için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtiyor. Her bireyin, hayvanların haklarına saygı göstererek ve onları koruyarak bu mücadeleye katkıda bulunabileceği vurgulanıyor.   Bu günde, hayvan dostlarımız için bir şeyler yapmanın, onların yaşam kalitelerini artırmanın ve haklarına sahip çıkmanın zamanı. Bu gün sadece bir bahane onları her gün hatırlamamız gerek.” İfadelerini kullandı.