DOLUM İŞLEMİ SIRASINDA MÜREKKEBİN TAŞMAMASINA DİKKAT EDİLMELİ

Yazıcılara büyük bir zarar veren bu tonerler, aynı zamanda çıktıların silik ve şeritle biçimde ortaya çıkmasına neden veriyor.

Tarih: 01.07.2024 20:03
DOLUM İŞLEMİ SIRASINDA MÜREKKEBİN TAŞMAMASINA DİKKAT EDİLMELİ

www.erzurumgunebakis.com/ ZEYNEP AKSAKAL   
Özellikle ilk başta her daim orijinal tonerin kullanılması gerektiğini ifade eden toner satıcıları, kartuş doldururken dikkat edilecek konular hakkında bilgiler verdiler.
 

Toner satıcıları,”  Özellikle ilk başta her daim orijinal tonerin kullanılması önerilmektedir. Bu sayede hem daha net bir çıktı elde edebilirken aynı zamanda yazıcının ömrü uzamakta ve kalitesi her daim üst seviyede kalmaktadır. Tabii fiyat açısından çok daha uygun seçenekler dahilinde elde edilebildiğinden dolayı, muadil tonerler de tercih edilebilir. Ancak Burada mutlaka belli bilindik markalar eşliğinde doğru yerlerden temin edilmesi büyük bir önem taşır. Bu kapsamda mutlaka dolum tonerlerinden uzak durmak gerekmektedir. Yazıcılara büyük bir zarar veren bu tonerler, aynı zamanda çıktıların silik ve şeritle biçimde ortaya çıkmasına neden vermektedir. Ayrıca ileriki zamanlarda yazıcının kâğıtları sıkıştırmasına sebep olmakta ve bu da makinenin kısa bir süre içerisinde arıza vermesine etki yapmaktadır. Kartuş doldururken dikkat edilecek önemli bir nokta, şırıngaya mürekkebi çekerken acele etmemektir. Mürekkep şırıngaya hızla çekilirse, dolum ünitesine istenmeyen hava kabarcıkları dolar ve bu durum dolum işlemini bloke eder. Şırıngayı biten kartuş içine enjekte etmeden önce, şırınga içinde hava kabarcığı olmadığından emin olmak önemlidir. Dolum işlemi sırasında, mürekkebin taşmamasına dikkat edilmelidir. Mürekkebin dolum ünitesine tam olarak inmesini beklemek ve delik üzerindeyken müdahale etmemek önemlidir. Mürekkebin ürün markasına ait ya da uyumlu olması, çıktı kalitesini korumak açısından önemli bir kriterdir. Acemi ellerde mürekkep dolum işlemi, çalışılan ortamı biraz kirletebilir. Çalışılacak yüzeye gazete kâğıdı sermek, el altında atılabilecek kumaş, kâğıt havlu bulundurmak, şeffaf plastik eldiven kullanmak, daha temiz çalışmayı sağlar. İşleme başlarken, yazıcı kartuşu üzerindeki etiket kaldırılabilir. Ya da etiket üzerinde dolum deliğini gösteren siyah noktadan enjeksiyon işlemi yapılabilir. Kartuş doldururken, tam kapasite ile doldurmak yerine yarım kapasite doldurmak; dolum sonrası damlama durumunu engeller. İşlem sonrası delik ya da deliklerin üzeri mürekkep akmasını engellemek için ince bant ile kapatılabilir. Dolum ünitesinin üstü kâğıt havlu ile temizlenir.”