DUT TEZGÂHLARDAKİ YERİNİ ALDI

Yaz meyvelerinden dut, havaların ısınmasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini aldı. Dallarından sallanarak hasat edilen dutlar tezgâhlarda satışa sunulmaya başladı.

Tarih: 24.05.2024 09:41
DUT TEZGÂHLARDAKİ YERİNİ ALDI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Fiyatı el yakan yaz meyvelerinden  bir olan dutun kilosu 90 TL’ye satıldığını ifade eden manavcılar, dutun Vitamin deposu olduğunu söylediler.

Manavcılar,” az meyvelerinden dut, havaların ısınmasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini aldı. Dutun kilosu 90 TL’ye satışa sunuyoruz. Yaz meyvelerinin her biri renkleriyle göz zevkine ve tadıyla damakları şenlendirir. Vücut direncini koruyacak kadar faydalıdır. Vitamin deposudur. Lif ve C vitamini kaynağı meyveler ile sağlıklı bağırsaklara sahip olup birçok hastalığın oluşma riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Dutun bazı faydaları A, C ve K vitaminleri başta olmak üzere, demir, kalsiyum, fosfor gibi mineraller içeren dutun faydalarından bazıları: Sindirim sistemini rahatlatır. Kabızlık, şişkinlik ve bağırsaklardaki kramplara iyi gelir. Yüksek oranda demir içerir. Demir içeriği sayesinde kırmızı kan hücrelerinin üretimini arttırır. Kanı temizler. Gribe, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. A ve C vitaminlerini ihtiva eder. Antioksidan özelliği vardır. Göz sağlığını korur. İçeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı koruma sağlar. Kemikleri korur, güçlendirir. İçeriğinde bulunan K vitamini, kalsiyum, demir, fosfor ve magnezyum sayesinde yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan kemik rahatsızlıklarına karşı koruma sağlar. Özellikle kemik erimesine karşı korur. Romatizmal ağrılara, böbreklerdeki ağrılara, kansızlık, stres, yorgunluk gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Dut   şeker hastalığına iyi geliyor.”