www.erzurumgunebakis.com / Erdem ARDAHAN
Erzurum futbolunda gençlerin sahne aldığı Büyükşehir Belediyesi U-17 Yaş Grubu Futbol Ligi’nde oynanan büyük final ile sona erdi. Sezon boyunca sergilediği başarılı performansla dikkat çeken Olimpik Adımlar Spor, finalde karşılaştığı güçlü rakibi Yol Spor’u 2-0’lık skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Bu sonuçla birlikte Olimpik Adımlar Spor, Erzurum’u Türkiye Şampiyonası’nda temsil etme hakkı kazandı.
Mücadele Dolu Final Maçı
Final karşılaşması genç futbolcuların yüksek tempolu ve centilmence mücadelesine sahne oldu. Sahaya kazanmak için çıkan her iki takım da ilk dakikalardan itibaren hücumu düşünürken, teknik ve taktik anlamda üstün bir oyun ortaya koyan Olimpik Adımlar Spor, bulduğu iki golle maçın galibi oldu.
Kupa Töreni Gurur Dolu Anlara Sahne Oldu
Müsabaka sonrası düzenlenen kupa töreni, coşkulu ve anlamlı anlara sahne oldu. Erzurum Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca, şampiyon takımın kaptanına birincilik kupasını takdim ederken, genç sporcuların ve teknik heyetin gururu görülmeye değerdi.
İkincilik kupası ise Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Erzurum Genel Sekreteri Sayın Necdet Ürey tarafından Yol Spor kaptanına teslim edildi. Her iki kulüp yöneticileri de centilmence birbirlerini tebrik ederek sporda dostluk ve kardeşliğin en güzel örneğini sergiledi.
“Türkiye Şampiyonası’nda da Başarılar Diliyoruz”
Törende konuşan Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca, “Bugün burada çok güzel bir mücadele izledik. Gençlerimizin sahada gösterdiği performans hepimize umut verdi. Erzurum U-17 yaş grubu şampiyonu olan Olimpik Adımlar Spor’u tebrik ediyor, Türkiye Şampiyonası’nda şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Aynı zamanda lige katılan, sahada centilmence mücadele eden tüm takımlarımıza, teknik heyetlere ve destek veren ailelere teşekkür ediyorum. Bu lig, yalnızca bir kupa mücadelesi değil; gençlerimizin karakter gelişimi, takım ruhu ve spor kültürü kazandığı bir ortamdır. Hem şampiyon olan takımı hem de mücadele eden tüm kulüplerimizi gönülden tebrik ediyorum.” dedi.
Erzurum’un Geleceği Sahada Parlıyor
İl temsilcisi Karakoca altyapıdaki yatırımların meyvesini verdiğini belirtirken, bu sezon özellikle genç futbolcuların gelişimi için büyük bir kazanım olduğunu ve Olimpik Adımlarında elde ettiği bu başarı, Erzurum futbolu adına geleceğe umut kaynağı olduğunu söyledi.
“Şimdi gözler, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek olan grup merkezinde yapılacak Türkiye Şampiyonası’na çevrildi. Olimpik Adımlar Spor’a bu yeni yolculukta başarılar diliyor, genç sporcularımızın ülke genelinde de aynı başarıyı göstermelerini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.