Emekliler Bayram İkramiyesi İçin Bekleyişte

Emekliler, 2025 yılı Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek bayram ikramiyesinin ne kadar olacağını merak ediyor.

Araştırma-İnceleme 13.03.2025 14:17:00 0

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Emekliler, 2025 yılı Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek bayram ikramiyesinin ne kadar olacağını merak ediyor. 

Geçtiğimiz yıl yüzde 50 oranında artırılarak 3.000 TL’ye yükseltilen ikramiye için bu yıl da zam beklentisi sürüyor. Konunun Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ele alınması beklenirken, olası zam senaryoları gündemde.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

2025 yılı Ramazan Bayramı 30 Mart’ta, Kurban Bayramı ise 6 Haziran’da başlayacak. Önceki yıllarda bayram ikramiyeleri, bayramdan yaklaşık bir hafta önce hesaplara yatırılmıştı. Bu yıl da benzer bir takvim uygulanması durumunda, Ramazan Bayramı öncesi ödemelerin 24-28 Mart tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

İkramiye Ne Kadar Olacak?

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da farklı zam senaryoları konuşuluyor. 2025 yılında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 15,75’lik maaş artışı baz alındığında, ikramiyenin 3.472 TL seviyesine çıkabileceği tahmin ediliyor. Bu rakamın yuvarlanarak 3.500 TL olarak belirlenmesi de olası senaryolar arasında yer alıyor.

Daha yüksek bir artış yapılması halinde ise ikramiyede şu ihtimaller değerlendiriliyor:

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yüzde 50 oranında bir artış yapılırsa, ikramiye 4.500 TL’ye yükselebilir.

Eğer yüzde 100’lük bir zam uygulanırsa, ikramiye 6.000 TL’ye kadar çıkabilir.

Kimler Bayram İkramiyesi Alabilecek?

Bayram ikramiyesi, yalnızca emeklilere değil, belirli sosyal yardım ve destek ödemeleri alan kişilere de veriliyor. Bu kapsamda;

  • Emekli aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, vazife malullüğü aylığı ve yaşlılık aylığı alanlar,
  • Sürekli iş göremezlik geliri alanlar,
  • Şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları,
  • Şampiyon sporcular ve terör mağduru siviller de bayram ikramiyesinden faydalanabilecek.

Yaklaşan bayram öncesinde ikramiye miktarına ilişkin resmî açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.