Engin Akın'dan önemli açıklamalar

Bireysel emeklilik, hayat şartlarını kolaylaştıran bir yatırım sistemi olmasına rağmen çoğu vatandaş bilmiyor ve yaptırmakta kararsız.

Tarih: 26.06.2024 12:13
Engin Akın

www.erzurumgunebakis.com / Fatma EVİN

Vatandaşların çalışma dönemindeki hayat standartlarını emeklilikte de devam ettirebilmek için bugünden itibaren düzenli birikim yapma imkânını sağlayan “Bireysel emeklilik” devlet katkısıyla da desteklenen bir yatırım sistemidir. Fakat çoğu vatandaşın bu konuda hala bilinçli olmaması ve yaptırmakta geri adım atması sigorta şirketleri tarafından ele alındı. Erzurum'da görev yapan sigorta acenteler işletmecisi Engin Akın, Bireysel emeklilik hakkında konuştu. Akın,  “ Bireysel emeklilik, devlet tarafından da yüzde 30 desteği ile olağanüstü bir yatırım sistemidir. Bizler vatandaşın bu yatırım sistemine başvuruda bulunması için konuşmalar yapıyoruz. Özellikle hala önemini koruyan “altınla” birlikte yatırım daha faydalı olacaktır. “ Dedi. “ Bireysel emeklilik yaptırdığınız zaman en az 10 yıl bir sürenin sonunda isterseniz paranızın tamamını alırsınız. Eğer altınla birlikte yatırım varsa daha fazla karşılığını alıyorsun ve biz buna da prim iadeli emeklilik poliçesi diyoruz.” Diye sözlerine ekledi. 

Vatandaş bilinçlendirilmelidir 

Sigorta acenteler işletmecisi Engin Akın, “ Asıl mesele Bireysel emeklilik yaptırmakla bitmiyor. Vatandaşlar bu konuda bilgi sahibi değil. Burada vatandaşı bilgilendirmekte STK'ların görevidir.” Diye vurguladı.