Tarih: 12.02.2024 10:21

ERZURUM ESNAFI SEVGİLİLER GÜNÜNE HAZIRLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle özel süsleme yaparak ve ürün çeşitliliğini arttırıyor. İşletmeler çeşitli ürünlerden iş yerlerinin camlarına, kaldırımlara ve caddelere kalp şekli yapıyor. Özellikle çiçekçiler, gümüşçüler ve kuyumcular 14 Şubat'ı iple çekiyor.

14 Şubat Sevgililer Gününde satışlarda artış yaşandığını ve özel gün ile ilgili her türlü hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Erzurum esnafı, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü’nde tıpkı diğer özel gün ve bayramlarda da olduğu gibi esnafın işlerinde hareketlendiğini ve piyasanın canlandığını söylediler.

Esnaf,” Esnafımız umudunu bu senenin ilk özel günü olan Sevgililer Günü'ne taşıyarak, sevdiğini unutmayan insanımızın yapacağı alışverişi bekliyoruz. Ticari yönü daha da fazla önem kazanan 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapılacak satışlarla biraz olsun nefes almayı umut ediyoruz. Son bir yıldır inişli çıkışlı olarak seyreden altın fiyatlarında yaşanan dengesizlik nedeniyle ancak ihtiyacı olanlar dışında alan olmuyor. Kış mevsiminde düğün dernek gibi cemiyetlerin duraklama dönemi olması nedeniyle de işlerimiz durgun. Vatandaşların bir kısmı özel günde sevdiklerini sevindirmek yâda onların gönlünü almaya sevgilerini göstermek için özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü bir birlerine bütçeleri nispetinde hediyeler alarak mutlu etmeye çalışıyorlar. Geçen sene 14 Şubat sevgililer günü beklentimizin çok altında geçti. Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nden umutluyuz. Özellikle ülke insanımız diğer dünya ülke insanlarına göre birbirine çok daha bağlıyız. Özel günlerde evliler, nişanlılar, sözlü olanlar birbirlerini mutlu etmek yâda sevindirmek için birbirine olan sevgilerini pekiştirmek adına birbirlerine çeşitli hediyeler alıyorlar.  Günümüzde özel günlerde insanların bir birini mutlu etmesi artık bir gelenek haline geldi ve hediyenin değeri az da olsa önemli olan maddiyatı değil insanların bir birini hatırlaması bakımından çok önemlidir. Her esnaf gibi bizde 14 Şubat’ı bekliyoruz. Özellikle bizim sektörde özel günde en çok tercih edilen canlı kırmızı gül oluyor. Durgun giden işlerimizin 14 Şubat’ta açılacağına inanıyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —