Tarih: 26.09.2024 18:48

Erzurum Petshopları Öğrencilerin Gözdesi

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ
Öğrenci evlerine yerleşen üniversiteliler, yalnızlıklarını gidermek ve sıcak bir atmosfer yaratmak için yanlarına sevimli ev arkadaşları alıyor. Petshop işletmecileri ise bu durumdan oldukça memnun.
Kediler ve Balıklar En Çok Tercih Edilen Evcil Hayvanlar
Petshop esnafının verdiği bilgilere göre, öğrenciler en çok kedi ve balıkları tercih ediyor. Kediler, bakımlarının kolay olması ve sosyal yapılarıyla ev ortamına hızlıca uyum sağlarken, balıklar ise minimal bakım gerektirmeleri nedeniyle öğrenciler arasında popüler hale geldi. Erzurum’daki bazı yakut plaza esnafı, "Her sene bu dönemlerde işlerimiz oldukça yoğun oluyor. Öğrenciler evlerine dost canlısı arkadaşlar alarak ortamlarını daha sıcak hale getirmek istiyorlar," dedi.
Muhabbet Kuşları da Gözde
Kedilerin ve balıkların yanı sıra muhabbet kuşları da öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Sıcak renkleri ve neşeli cıvıltılarıyla bilinen bu küçük kuşlar, özellikle evde huzurlu bir ortam yaratmak isteyen öğrenciler arasında popüler. Petshop işletmecileri, kuşların bakımlarının da oldukça kolay olduğunu belirterek, "Muhabbet kuşları hem konuşmaları hem de neşeli yapılarıyla öğrencilerin evlerini canlandırıyor," diye ekliyor.
Esnafın Yüzü Gülüyor
Petshop sektöründe hareketlilik her yıl olduğu gibi bu sene de tavan yapmış durumda. Üniversite öğrencilerinin okula dönüş dönemleri, esnaf için adeta can suyu niteliğinde. Erzurum’da yıllardır petshop işletmeciliği bazı esnaf, "Öğrencilerin gelişiyle birlikte satışlarımızda ciddi bir artış oldu. Özellikle son bir haftada kedi ve balık satışlarımız patladı," dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —