Erzurum Sebze ve Meyve Hâlinde Durumlar Nasıl?

Erzurum’un sebze ve meyve halinde son durumlar nasıl Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Selami Bağaçlı, anlattı.

Tarih: 27.07.2024 11:05
Erzurum Sebze ve Meyve Hâlinde Durumlar Nasıl?

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Erzurum’da  sebze ve meyvenin toptan alındığı yer olan marketlerin, manavların pazarcıların ürünlerini tahsis ettiği yer olan halde durumlar nasıl?

Erzurum’da her meyvenin ve sebzenin yetişmemesinden dolayı diğer şehirlerden ürünler geliyor. 

Hallerde yeterince ürün geliyor mu merak ediliyor. 

Ürün sıkıntısı yaşamadığını malların yeterli olduğunu söyleyen  Erzurum Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Selami Bağaçlı, “ Havanın soğuk ve sıcak olması bizi etkiliyor. Bu meslek iklimle alakalı bir meslek. Ürünün ömrü 24 saat  bu sürede satamasak çöp oluyor. “ dedi. 

 Bağaçlı , bir dönem yağmurdan dolayı limonda sorun yaşadığını fakat şuan ürün konusunda sıkıntı yaşamadığını söyledi.

Sebze ve meyve fiyatlarına da değinen Bağaçlı, insanların Erzurum’da fiyatların daha pahalı olmasının sebebinin maaliyetlerden dolayı olduğunu söyledi ve şunları ekledi, “ biz ürünleri Erzurum dışından getiriyoruz bunlar hepsi masraf. Mazot, sepet, işçi masrafları oluyor. Erzurum’da çok ürün yetiştirilmiyor. Dışardan geliyor yani bunlar hep masraf. Bu yüzden Antalya’daki ve Erzurum’daki fiyatlar tatbiki aynı olmaz. “

Sebze halinin bir bacasız fabrika ve önemli bir istihdam yeri  olduğunu  söyleyen Bağaçlı, fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu,  sabah çok erken saatlerde işe başladıklarını ekleyerek mesleğin zorluklarından bahsetti.