www.erzurumgunebakis.com/Dilan ÇOŞKUN
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında Erzurum Şehir Hastanesi’nde 1. Palandöken Ruh Sağlığı Sempozyumu gerçekleştirildi. “Acil Durum ve Afetlerde Ruh Sağlığına Erişim” temasıyla düzenlenen sempozyum, sağlık çalışanları, akademisyenler ve ilgili kurum temsilcilerini bir araya getirdi.
Sempozyum öncesinde, Erzurum Şehir Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden (TRSM) hizmet alan bireylerin iş uğraşı terapileri sırasında ürettiği el emeği ürünler sergilendi. Sergi, ruh sağlığı hizmetlerinde rehabilitasyonun önemine dikkat çekti.
Açılış konuşmasını yapan Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Tör, ruh sağlığının toplum sağlığının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerine erişimin önemine değindi. Sempozyuma Palandöken İlçe Kaymakamı ve Erzurum Tıp Fakültesi Dekanı da katıldı.
Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Tıp Fakültesi ve Erzurum Şehir Hastanesi iş birliğiyle gerçekleştirilen sempozyumda, afet dönemlerinde psikolojik dayanıklılığın artırılması, travma sonrası stres yönetimi ve toplum temelli ruh sağlığı hizmetleri konularında sunumlar yapıldı.
Sempozyum, afet ve acil durumlarda ruh sağlığının korunması ve psikososyal destek hizmetlerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken önemli bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.
