Erzurum Yıldızkent Toki Mağdurlarının Belirsizliği

Erzurum'un Yıldızkent bölgesinde 2024 yılında teslim edilmesi gereken TOKİ konutlarında yaşanan sorunlar, 6 Şubat depreminin etkisiyle artarak devam ediyor.

Tarih: 27.05.2024 23:34 Güncelleme: 27.05.2024 23:39
Erzurum Yıldızkent Toki Mağdurlarının Belirsizliği

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Yıldızkent TOKİ konutları için umutla bekleyen 642 kişi, depremin ardından yaşadıkları belirsizlik nedeniyle endişe içinde. 

Evlerini teslim almak isteyen vatandaşlar, sürecin ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir bilgiye sahip değilken, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi ve evlerine kavuşabilmek için sürecin en kısa sürede netleşmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi adına yetkililerin gerekli adımları atmalarını bekliyorlar.

TOKİ Mağdurları Geçici Barınma Sorunuyla Karşı Karşıya

Teslim edilmesi beklenen evlerinin teslim edilmemesi nedeniyle geçici barınma sorunuyla mücadele eden 642 TOKİ mağduru, kiralık evlerde kalmak zorunda kalıyor. 

Henüz tamamlanmamış binalar nedeniyle geçici barınma sorunuyla karşı karşıya olan ve evlerini teslim almayı umut eden 642 kişi, evlerinin ne zaman teslim edileceği konusunda net bir bilgiye ihtiyaç duyarken tüm ilgili kurumların iş birliği içinde hareket etmesini bekliyorlar. 

Şu an için herhangi bir çalışmanın yapılmadığını yapılırsa 1 ay gibi kısa bir süre de teslim edilebileceğini aktaran TOKİ mağdurları, yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu dile getirerek, evlerinin teslim tarihinin kesin olarak belirlenmesi ve sürecin hızlandırılması gerektiğini vurguladılar. 

Yıldızkent TOKİ Mağdurları, "Evimiz İçin Bekleyişimiz Bitmek Bilmiyor"

Erzurum'un Yıldızkent bölgesindeki TOKİ konutları mağduru vatandaşlar, evlerinin teslim edilmesini beklerken yaşadığı belirsizlik ve endişeleri Günebakış Gaztesi ile paylaştılar.

Yıldızkent TOKİ konutları için başvuruda bulunan ve evlerinin teslim edilmesini bekleyen mağdurlar, sürecin uzamasıyla birlikte hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, Evlerini teslim alabilmek için sabırla beklediklerini ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini dile getirdiler ve "Evler için bekleyişimiz bitmek bilmiyor. Her gün yeni umutlarla bekliyoruz ancak net bir tarih alamadık." İfadelerini kullandılar. 

Ekonomik ve psikolojik olarak da zor günler geçirdiklerinin altını çizen Mağdurlar, Kiralık ev masraflarıyla birlikte, gelecek planlarını yapmanın zorlaştığını ve sürekli bir belirsizlik içinde olduklarını belirterek "Evimizin teslim tarihini öğrenmek istiyoruz, ancak herhangi bir çalışma yapılmıyor. Biz sadece net bir bilgi istiyoruz." şeklinde konuştular.