Erzurum’da Çeşmeler ve Şadırvanlar Buz Tuttu
Erzurum’da soğuk hava etkisini gösterirken şehirde şadırvan ve çeşmeler dondu.
www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN
Yaklaşık bir haftadır etkili olan şiddetli soğuk hava dalgası, Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Erzurum’da yaşamı olumsuz etkiliyor. Termometreler gün içinde bile eksi dereceleri gösterirken, kent merkezindeki açık alandaki çeşmeler ve tarihi şadırvanlar tamamen dondu.
Şehirde sabah saatlerinde kaydedilen hava sıcaklıkları eksi 15 ‘lere düşerken , özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerindeki kamuya açık çeşmelerde su donarak adeta buz sütunlarına dönüştü. Vatandaşlar ve fotoğraf meraklıları bu doğa olayını ilgiyle izlerken, donan su yapıları kentin kış atmosferini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yerel esnaflar ise günlük hayatta soğuk havanın zorlukları hakkında şunları söyledi: “Her yıl soğuk olur ama bu yıl çeşmeler tamamen buz tuttu. Hem güzel görünüyor hem de dışarıda durmak zor” diyen bir vatandaş, dondurucu havanın kent yaşamını ne ölçüde etkilediğini anlattı.
Uzmanlar, saatlik sıcaklık farklarının ani yükselip düşmesinin suyun donmasına neden olduğunu ve bu nedenle şehir genelindeki çeşme musluklarının açık bırakılmamasını tavsiye ediyor.




