Erzurum'da Halk Oyunları Grup Yarışması Coşkusu

Türkiye Halk Oyunları Kulüplerarası Erzurum Grup Yarışması, büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Tarih: 07.07.2024 16:04 Güncelleme: 07.07.2024 16:10
Erzurum

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum’un ev sahipliğinde bugün Erzurum Spor Salonu’nda toplam 6 halk oyunları spor kulübünün katılımı ile Düzenlemeli Düzenlemesiz Türkiye Halk Oyunları Kulüplerarası Erzurum Grup Yarışması gerçekleşti. Grup yarışmalarında, Erzurum, Kars ve Muş olmak üzere toplam 3 ilden halk oyunları ekibi yarışmada mücadele etti. Bugün saat 14.00’te Erzurum Spor Salonu’nda başlayan grup yarışmalarında ekipler, en iyi şekilde hünerli göstererek şampiyonluk için yarıştılar.

3 ilden toplam 6 kulübün katıldığı grup yarışmalarında 1 kulüp Kars’tan, 1 kulüp Muş’tan gelirken Erzurum’dan toplam 4 kulüp yarışmaya katıldı. 

4 farklı kategoride gerçekleşen yarışmada minikler düzenlemesiz kategorisinde 1. Muş 1071 Halk Oyunları Spor Kulübü olurken 2. ise Palandöken Belediyesi Spor Kulübü oldu. Minikler düzenlemeli kategorisinde ise Kars Kafkas Kartalları Spor Kulübü birinci, Erzurum Kültür Turizm Spor Kulübü ise ikinci oldu.

Gençler düzenlemesiz kategorisinde ve büyükler kategorisi düzenlemesiz kategorilerinde yarışan Erzurum ekipleri ise şampiyonluk kupasını kaldırdılar. Gençler düzenlemesizde Erzurum Sanat Merkezi Spor Kulübü, büyükler düzenlemesiz kategorisinde ise Erzurum Kültür Turizm Spor Kulübü şampiyon oldu. 

Gerçekleşen ödül töreninin ardından, Erzurumlu halk oyunları ekipleri ve yarışmayı izleyen vatandaşlar, davul zurna eşiliğinde  birlikte halay çektiler.