Tarih: 06.10.2024 11:10

Erzurum'da Tarımsal Üretim Durma Noktasında

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Erzurum'un bereketli topraklarında yaşayan çiftçiler, iklim değişikliği, pazarlama sorunları ve girdi maliyetlerinin artması gibi birçok zorlukla mücadele ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Erzurum'da çiftçiler, bu yıl gübre ve mazot gibi girdi maliyetlerinin sürekli artmasıyla karşı karşıya kaldı. Üreticiler, yetiştirdikleri ürünlerin düşük fiyatla satılması ve pazarlama imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle gelirlerinde önemli düşüşler yaşadıklarını belirtiyor.

Pasinlerli üreticilerden Ömer Çakıcı Günebakış'a yapmış olduğu açıklamada, geçen sene buğdayı 6,5 TL ile 7 TL aralığında sattıklarını, bu yıl ise hiçbir şeyin değişmediğini yine 7 ile 7,5 TL'den sattıklarını söyledi. 

Ayçiçeği konusuna da değinen Ömer Çakıcı, geçen sene 35 ile  50 TL arasında sattıkları ay çekirdeğini, bu yıl 17 - 35 TL arasında sattıklarını belirtti. 

Özellikle patates konusuna dikkat çeken Ömer Çakıcı, geçen yıl 12 buçuk liraya sattıkları patatesi, bu yıl 5 TL'den sattıklarını belirterek, artık çiftçiliğin ölme noktasına geldiğini ifade etti. 

gübrenin yıl ve bu yılda da 20 TL olduğunu, mazotun ise geçen sene 20 TL, bu sene 45 TL olduğunu ve işçiliğinde geçen sene 500 TL, bu yıl 1500 TL'ye yükseldiğini belirten Ömer Çakıcı, artık çiftçiliğin bittiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —