ERZURUM’DA YÜZME ADAY HAKEM KURSU DÜZENLENDİ

Erzurum’da 6-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Yüzme Aday Hakem Kursu tamamlandı. Teorik ve uygulamalı eğitimlerle geçen 4 günlük programda 39 aday hakem, yüzme sporuna yeni bir soluk getirecek.

Tarih: 12.11.2025 02:20 Güncelleme: 12.11.2025 02:24
ERZURUM’DA YÜZME ADAY HAKEM KURSU DÜZENLENDİ

www.erzurumgunebakis.com / Erdem ARDAHAN

Erzurum’da yüzme sporuna yeni hakemler kazandırmak amacıyla 6-9 Kasım tarihleri arasında Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu ve Palandöken Gençlik Merkezi ev sahipliğinde Yüzme Aday Hakem Kursu gerçekleştirildi.

Eğitimleri Deneyimli Hakemler Verdi

Dört gün süren kursun eğitimlerini, alanında tecrübeli isimler verdi. Kursiyerlere teorik ve uygulamalı bilgileri aktaran eğitmenler, B Klasman Yüzme Hakemi ve Türkiye Yüzme Federasyonu MHK Üyesi Mevlüt Güney ile Ulusal Yüzme Hakemi ve Türkiye Yüzme Federasyonu MHK Üyesi İlkay Aysal oldu.

39 Aday Hakem Kursa Katıldı

Eğitmenlerden Mevlüt Güney, kursa olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  "Kursumuz, Yüzme Federasyonu Aday Hakem Kursu kapsamında 4 gün süren bir eğitim. Erzurum kursuna 39 aday hakemin başvurusu vardı. Özellikle Erzurum'da yapılacak olan il yarışlarında görev almak üzere bu arkadaşları yetiştirmek istiyoruz," dedi.

“Hakemlik Duruşu ve Müsabaka Yönetimi Öğretiliyor”

Kurs içeriğine dair bilgiler  veren Güney, eğitimin planlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Kursun ilk iki gününün teorik eğitimlerle Gençlik Merkezi'nde geçtiğini, son iki günün ise Palandöken Olimpik Yüzme Havuzunda uygulamalı eğitimlerle devam ettiğini kaydetti.

Ayrıca Güney, eğitimlerin içeriği hakkında da bilgiler verdi. "Adayların hem yüzme federasyonu hakkında bilgi edinmesi gerekiyor hem de bu camianın içine girecekleri için yüzme sporunun kurallarını öğrenmeleri şart. Bir de yapacakları göreve ilişkin, hakemlikle ilgili havuz içerisinde hangi sektörde nasıl davranacaklar, hakemliği yaparken neleri bilmesi gerekiyor bu konularda bilgi sahibi oluyorlar. Hakem duruşunu, müsabaka yönetimini öğreniyorlar." dedi.

Başarıyla tamamlanan kurs sonrası 39 aday hakemin, Erzurum'da düzenlenecek yerel yüzme müsabakalarında görev alarak tecrübe kazanmaya başlaması bekleniyor.