Erzurum'dan İstanbul'a Ekonomik Tren Rotası

Erzurum, Sivas, İstanbul arası yapılan hızlı tren aktarmasıyla ulaşım daha uygun hale geliyor.

Tarih: 22.05.2024 23:17 Güncelleme: 23.05.2024 05:54
Erzurum

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Türkiye'nin demir ağlarını genişletme çalışmaları kapsamında Sivas ile İstanbul arasında hızlı tren hattının faaliyete geçmesi, Erzurum'dan İstanbul'a seyahat edecek vatandaşlar için yeni bir ulaşım alternatifi oluşturdu ve Erzurum'dan İstanbul'a seyahat edecek olan vatandaşların maliyetlerini düşürmek amacıyla tercih edilen bir rota haline geldi.

Erzurum'dan hareket eden trenlerle Sivas'a ulaşım sağlandıktan sonra, buradan aktarma yaparak hızlı trenle İstanbul'a gitmek mümkün oluyorken, Erzurum'dan İstanbul'a seyahat edecek olan vatandaşlar, daha ekonomik bir ulaşım seçeneği olarak tren yolculuğunu tercih ediyorlar.

Kısa Sürede Daha Ekonomik bir seçenek 

Erzurum ile Sivas arasında trenle yapılan yolculuğun yaklaşık olarak 10 saat sürdüğü biliniyorken Sivas’ta yapılan aktarma işleminden sonra ise hızlı trenle İstanbul'a ulaşım süresi yaklaşık olarak 6 saat kadar oluyor. Bütçe dostu bir seçenek olduğu için vatandaşlar arasında popüler hale gelen bu yöntem ile vatandaşlar toplam da 16 saatlik bir yolculukla Erzurum'dan İstanbul'a daha uygun bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor.

Yapılan maliyet analizlerine göre, Erzurum'dan önce Sivas’a ardından hızlı trenle İstanbul’a seyahat etmek, Otobüsle veya uçakla gitmekten daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkıyorken, hem bilet fiyatlarının daha uygun olması hem de aktarma yapılan bölümdeki konforlu tren hizmeti, vatandaşların tercihini etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Özellikle bütçesini kontrol altında tutmak isteyen ve daha uzun süreli bir yolculuğa katlanabilecek olanlar için oldukça cazip hale gelen bu yöntem Erzurum'dan İstanbul'a trenle seyahat etmek isteyen vatandaşlar ekonomik ve rahat bir seçenek sunuyor.

Erzurum- İstanbul arası yapılan yolculuğun maliyeti 

Erzurum'dan Sivas'a trenle yapılan yolculuk, ek hizmetsiz olarak ortalama 195 TL'ye mal olurken, Sivas'tan İstanbul'a aktarmasız hızlı trenle yapılan yolculuk ise ekonomi sınıfı için 905 TL gibi bir fiyatla gerçekleşiyor. Bu durumda, Erzurum'dan İstanbul'a gitmek isteyen bir kişi, daha ekonomik bir seçenek olarak Erzurum'dan Sivas'a trenle yolculuk yapmayı tercih ediyor ve ardından Sivas'tan İstanbul'a hızlı trenle aktarmalı olarak devam ediyor.