Erzurumlu Atıcılardan Mersin'de Büyük Başarı!

Mersin Erdemli’de gerçekleşen Havalı Silahlar 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Kupası’na Erzurumlu atıcılar damga vurdu.

Tarih: 25.07.2024 13:54
Erzurumlu Atıcılardan Mersin

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Mersin Erdemli’de 15-20 Temmuz 2024 tarihlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlamak adına gerçekleşen Havalı silahlar 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Kupası’na katılan Erzurumlu atıcılar rekor ve birinciliklerle Erzurum’a döndüler. Mersin’de gerçekleşen yarışma öncesinde bölge yarışmalarında baraj puanını geçen en iyi sporcular, yarışmada şampiyon olmak için mücadele ettiler.

Damla Köse Kendi Rekorunu Kırdı!

Atıcılık Antrenörü Mustafa Burak Çağlar’ın çalıştırdığı sporculardan 1 Türkiye Rekoru, iki 1.’lik ve bir 3.’lük geldi. Erzurum’dan 11 sporcunun yarıştığı Havalı Silahlar 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Kupası’nda büyük erkekler tüfek kategorisinde Muhammet Serhat Demir, 3. oldu. Yıldız kadınlar tüfek kategorisinde mücadele eden Rana Gözübüyük, bütün rakiplerini geçerek Havalı Silahlar 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Kupası şampiyonu oldu. Büyük kadınlar Tüfek kategorisinde mücadele eden Damla Köse, 249.5 puanla kendisine ait olan Türkiye final rekorunu bu yarışmada gerçekleştirdiği atışlarla 249.7’ye yükselterek yarışmadan Türkiye rekoru kırarak Türkiye Şampiyonu oldu. 

Erzurum Gençlik Spor Kulübü sporcularından ilk 3’e giremeyen sporcular ise Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) baraj puanını atarak önemli bir başarıya imza attılar.