www.erzurumgunebakis.com / Erdem ARDAHAN
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları, Türkiye’nin dört bir yanından gençleri kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. ‘Bir Şiir Bir Nefes’, ‘Hayallerini Sahneye Taşı’, ‘Kim Bilir?’ ve ‘Sahne Sırası Sende’ sloganlarıyla yürütülen yarışmalar; şiir okuma, tiyatro, bilgi ve ses kategorilerinde genç yeteneklere sahne sunuyor.
Rekor Katılım
Bu yıl yarışmalara 34 bini aşkın genç başvuru yaptı. Bilgi yarışmasına 11 bin 469, tiyatroya 9 bin 850, ses yarışmasına 7 bin 992 ve şiir okumaya 5 bin 230 genç katılarak kültür-sanat alanında rekor bir katılım sağlandı. 81 ilde eş zamanlı düzenlenen il finalleri, gençlerin yeteneklerini sergilediği bir platforma dönüştü.
Popüler Müzik de Bölge Birinciliği
Van’da düzenlenen Doğu Anadolu Bölge Finali’nde Erzurum’u Popüler Müzik kategorisinde temsil eden Resul Göktuğ Kandemir, güçlü performansıyla jüriyi ve izleyicileri etkileyerek bölge birincisi oldu. Kandemir, 31 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye Finali’nde ilimizi temsil edecek.
Bilgi Yarışmasında Üçüncülük Başarısı
Aynı yarışma kapsamında Bilgi yarışması lise kategorisinde sahne alan Erzurumlu gençlerimiz de bölge üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.
Türkiye Finalleri Ekim’de
Bölge finallerinde başarı gösteren gençler, 21–31 Ekim tarihleri arasında Türkiye finallerinde yarışacak. Final takvimi şöyle:
Bilgi Yarışması – Rize (21 Ekim)
Şiir Okuma Yarışması – Mardin (24 Ekim)
Tiyatro Yarışması – Antalya (27 Ekim)
Ses Yarışması – İstanbul (31 Ekim
