www.erzurumgunebakis.com / Erdem ARDAHAN
Erzurumspor Futbol Kulübü’nün (FK) Gelişim Ligi’nde mücadele eden U-16 ve U-17 takımları, 12. Haftada evlerinde Tokat Belediye Spor Kulübü’nü ağırladı. Geçtiğimiz haftayı dinlenerek geçiren Genç Dadaşlar, oynadıkları iki karşılaşmada da galip gelerek haftayı 6 puanla kapattı.
U-16’lar da Rahat Galibiyet!
Günün ilk maçı saat 11.00’de Kazım Karabekir Stadı 2 Nolu sahasında U-16 takımları arasında gerçekleşti. Maça hızlı başlayan ve üstün bir oyun sergileyen Erzurumspor FK U-16 ekibi, rakibi Tokat Belediye Spor Kulübü’ne geçit vermedi. Sahadan 4-0 gibi net bir skorla galip ayrılan Dadaşlar, farklı galibiyetle moral depoladı.
Bu sonuçla birlikte U-16 takımı, 10 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 13 puana ulaştı ve 12. Gruptaki 4. Sırada kaldı.
U-17’ler de Çekişmeli Geçti!
Günün ikinci randevusu ise saat 13.00’te yine aynı sahada U-17 takımları arasında oynandı. Daha çekişmeli geçen bu mücadelede, Erzurumspor FK U-17 takımı sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılarak kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.
Bu galibiyet, U-17 takımı için büyük önem taşıyor. 10 maç sonunda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet istatistiğine ulaşan U-17 ekibi, puanını 8’e çıkararak ligdeki 5. sıradaki yerini korudu.
