ERZURUM’UN EN BÜYÜK SORUNU

Erzurum’daki vatandaşalar park eden araçlar yüzünden yayalar sokakta yürüyemez oldu.

Araştırma-İnceleme 18.09.2023 18:20:00 0

www.erzurumgunebakis.com/      İhsan Kumru       

Hatalı park ededen araç sürücülerinden illallah eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek trafik ve otopark sorununa çözüm bulunması için birçok proje hayata geçirilmesi gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar,” Kaldırımda araba olduğu için yolda yürüyoruz bu kez de sokaktan geçmeye çalışan araçlar korna çalıyor. Nereden yürüyeceğiz. Hatalı parklar nedeniyle birçok sürücü zor durumda kalırken en büyük sıkıntıyı cadde üzerindeki biz vatandaşlar yaşıyoruz. Vatandaşlar cadde üzerinde bulduğu yere aracını park edip gidiyor. Hiç düşünmüyor buradan araç geçebilir mi ya da içeride ki araç nasıl çıkacak? Bunları düşünen yok.  Özellikle hafta sonları cadde üzerinde  ikinci sırayı geçtik üçüncü sıra parkı yapıp giden sürücüler var. Bu sefer ne yoldan araç geçebiliyor, ne de arada park etmiş olan araç çıkabiliyor. Sürücüler zannediyor ki ben dörtlüleri yaktığım zaman sanki diğer sürücüler aracın üstünden ya da içinden geçiyor. Bir şey dendiği zamanda ya da ceza kesildiği zaman “ Benim dörtlülerim yanıyordu” cevabını alıyoruz. Üzerinde hatalı araç park etmeyi geçtik sürücüler o kadar süratli araba kullanıyorlar ki, şehir içinde olduklarını unutuyorlar ya da umursamıyorlar herhalde bu kadar hızlı geçiyorlar. Hatta geçen gün neredeyse bir araç bana çarpacaktı, son anda kendimi kurtardım. Ne arabalar geçiyor, ne de yaya olarak geçebiliyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz.”

Bu İş Kabak Tadı Vermeye Başladı

Erzurum’da ciddi anlamda park sorunu yaşandığını belirten vatandaşlar,  bu sorunun kabak tadı vermeye başladığını söylediler.

Vatandaşlar,” Erzurum’da ciddi anlamda park sorunu yaşanıyor. Ancak kanunsuzluk, nizamsızlık da almış başını gidiyor. Araçlar sürücüleri araçlarını kaldırımlara park ediyorlar. Bizler kaldırımda yürüyemez duruma geldik. Bu durum Erzurum’un her yerinde aynı durum işin en kötü tarafı da Emniyet İl Müdürlüğünün hemen yanındaki kaldırımlarda da geçecek yer yok. “

Araçlar Kaldırımlara Park Edilmiş 

Vatandaş,” Sanki bir otoparkı andırıyor. Erzurum’da her yeri tarla olmuş durumda. Araçları götürüp boş alanlara park etmeleri gerekirken, kaldırımlar onlar için cazip duruma geldi. Bizler yayalar olarak kaldırımlardan gelip geçmek durumundayız. Kaldırımlarda araçlar varken bizler nasıl yürüyeceğiz, ya uçacağız veya yola inip yoldan yürüyeceğiz. Artık bu iş kabak tadı vermeye başladı. Ya zabıtalar veya emniyet bu duruma bir çözüm bulsun. Akşama kadar gelip geçen araçlara trafik uygulaması yapılıyor da, kaldırıma park edilen araçlar için neden bir işlem yapılmıyor?”