Ev Sahibi Kira Borcu Olan Kiracının Eşyalarını Dışarı Atabilir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan meselelerin başında kira ödemeleri geliyor.

Tarih: 23.06.2024 12:08 Güncelleme: 23.06.2024 12:09
Ev Sahibi Kira Borcu Olan Kiracının Eşyalarını Dışarı Atabilir mi?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Özellikle son dönemlerde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle bazı kiracılar kira ödemelerini düzenli olarak yapamayabiliyorlar. Bu durum karşısında mağdur olan ev sahipleri ise kendilerine bir çözüm yolu arıyorlar. Yasal yolları tercih eden ev sahipleri herhangi bir sorun yaşamıyorlar, ancak kendi çözümlerini kendileri üreten ev sahipleri başlarına dert alabiliyorlar.

KİRACININ EŞYALARI DIŞARI ATILIR MI?

Kiracının kira borcunu zamanında ödemesi, onun en önemli sorumluluğudur. Kiracının kira ödemesi yapmaması, kiracılık ilişkisini bozabilecek bir durumdur. Bu durum karşısında ev sahipleri de kendi çözümlerini kendileri üretebiliyorlar. Ancak ev sahibinin kiracının eşyalarını dışarı atması kesinlikle yasalara aykırıdır.

Ev sahibi, kiracının ikamet ettiği eve izinsiz giremez ve kiracının eşyalarını dışarı atamaz. Bu, konut dokunulmazlığının ihlali anlamına gelir ve hapis cezası ile sonuçlanabilir. Ev sahibi, kiracının eşyalarını dışarı atması durumunda mala zarar verme suçundan da sorumlu tutulabilir.

Ev sahibi haklı olsa bile haklılığını koruyabilmek için yasal yollara başvurmalı ve kiracının eşyalarını dışarı atma gibi hukuki olmayan yöntemlere başvurmamalıdır. Kiracının kira borcunu tahsil etmek için hukuki süreç başlatması daha uygun olacaktır.