EVLENMENİN MALİYETİ ARTTI!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonun başlamasıyla çarşı-pazarda hareketli günler yaşanıyor.

Tarih: 05.07.2024 17:52
EVLENMENİN MALİYETİ ARTTI!

www.erzurumgunebakis.com / ZEYNEP AKSAKAL  

Beyaz eşyasından mobilyasına, gelinlikten salon kirasına kadar bir düğünün maliyeti en az  1 milyon 200 bin TL’yi buluyor. 

 Fiyatların enflasyon oranında arttığını ifade eden sektör temsilcileri, özellikle aile bütçelerinin en fazla etkilendiği mobilya ve elektrik-elektronik eşya kategorilerinde online satışlarda ciddi bir yükselişin söz konusu olduğunu söylediler.

Sektör temsilcileri, Evlilik aşamasında yapılan harcamalar, evlilik yolundaki gençlerin önünde engel oluşturmaya devam ediyor. Evlilik teklif ederken verilen tek taş, evlilik için geline takılan ziynetler ve balayı rezervasyonu dışında günümüzde yapılacak bir evliliğin maliyeti en az  1 milyon 200 bin TL’yi buluyor.  Yeni evlenecek çiftler ev kurmak için masraf altına giriyorlar. Yemek takımından oturma grubuna, beyaz eşyadan yatak odası takımına kadar birçok eşyanın satın alınması gerekiyor. Tenceresinden çatal bıçağına kadar düğün ya da çeyiz paketi dediğimiz ürün gruplarının satışlarında bir artış var. Düğün alışverişlerinde de eskiye oranla online kanaldan alışveriş artarken çiftler tek bir noktadan alışveriş yapmak istiyorlar. Eski geleneklere uygun olarak yemek verme gibi durumlar, maliyetlerin yüksekliği nedeniyle çok az kişi tarafından yapılabiliyor. Ekonomik sorunlar, düğünlerde yemek ikramı gibi pek çok geleneği de bitirmiş durumda. Düğün sezonu yaklaşırken evlilik planı yapanlar da kara kara düşünmeye başladı. Ekonomik kriz her geçen gün büyürken yeni ev kurmanın maliyeti de her geçen gün artıyor. Tabi bu masraflar yapılacak seçimlere ve keselere göre değişiklik gösteriyor.”