Fotoğrafçılığın Son Demleri

Teknolojinin gelişmesi ile eski tarz fotoğrafçılık son demlerini yaşıyor.

Tarih: 26.07.2024 19:39
Fotoğrafçılığın Son Demleri

 www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Mutlu anlarımızda, bayramlarda, düğünlerde anılarımızı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekiliriz. Eskiden fotoğraf stüdyolarına gidip çekildiğimiz fotoğrafları şimdilerde tek tuşla yani telefonlarımızla çekiliyoruz.  Bayramlarda ailecek gidip çekilen aile fotoğrafları geçti artık. Artık fotoğraf çıkarmak bile eskidi onun yerine dijital ortamlarda saklanıyor fotoğraflar. 

Yani teknoloji birçok şeyde olduğu gibi fotoğrafçılıkta da bazı şeyleri değiştirdi.  Stüdyo çekimlerinin  yerini de  artık dış çekimler aldı. Tabi hala vesikalık çekimleri için stüdyoları kullanıyoruz. 

Elli yıldır baba mesleğini yani  fotoğrafçılık yapan  Şahin Özgör , geçmişten günümüze meslekte  nelerin  değiştiğini anlattı. Eskiden fotoğrafçılığın değerli bir meslek olduğunu söyleyen Özgör, “ Eskiden Erzurum’da 20 tane fotoğrafçı vardı şimdilerde 10 tane falan var. Bizim gibi alt yapıdan yetişen eski fotoğrafçı çok az.” Dedi. 

Özgör, eskiden işlerin daha iyi olduğunu dijital sisteme geçtikten sonra işlerin bozulduğunu söyledi ve aynı zamanda şunları ekledi, “ Şimdilerde eline fotoğraf makinesi alan fotoğrafçıyım diyor. Alt yapı yok bir şey yok. “ 

 Şahin Özgör, bu yıllarda yazları işlerin biraz daha iyi olduğunu eskiden ise okulların başladığı zaman yani kayıt döneminde işlerin daha iyi olduğun söyledi.