www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü, “Uca Dağlar – Geleneksel Dansla Anlatı” adlı gösterisini Erzurum’da sahneleyecek.
Yönetmenliğini Doç. Dr. Bora Okdan, müzik direktörlüğünü ise Dr. Serdar Kastelli’nin üstlendiği gösteri, Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzurum yörelerine ait halk oyunlarını sahneye taşıyacak. Dans, müzik ve kostümlerin birleştiği bu özel etkinlik, izleyicilere Anadolu’nun kültürel zenginliğini sahnede yeniden yaşatacak.
Etkinlik, 1 Kasım 2025 Cumartesi günü saat 19.00’da, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirilecek. Gösteri halka açık ve ücretsiz olacak.
Ayrıca program kapsamında, Teoman Çiftçi ve Esranur Acar için düzenlenen valilik izinli bağış kampanyalarına da destek çağrısı yapılacak.
Gösteri; Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Valiliği ve Şehirder iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.
