GELİNLİKÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Düğün sezonun başlamasıyla gelinlikçilerin yüzü gülmeye başladı.

Tarih: 18.06.2024 11:28 Güncelleme: 25.06.2024 11:57
GELİNLİKÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

www.erzurumgunebakis.com/ ZEYNEP AKSAKAL   

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte, evlilik hazırlığı yapan çiftler soluğu gelinlik mağazalarında aldı. Gelinlik satışlarının arttığı kentte çiftler fiyatlardan yakındı. 

Yaz aylarında başlayan düğün sezonu en çok gelinlikçileri sevindirdiğini ifade eden mağaza satış sorumlusu Kadir Mert,  düğün sezonunun başlamasıyla mağazalarda yoğunluğu arttığını söyledi.

Mert,” Düğün sezonu geçtiğimiz seneye göre daha hareketli devam ediyor. Uzun zamandır beklediğimiz yoğunlukla karşı karşıyayız. Geçen sene iptal olan düğünlerin de bu sezon yapılacak olmasıyla özellikle Ağustos ayı çok yoğun geçecek. Siparişler yoğun ilerliyor. Ay sonuna kadar bu yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz. Eylül ayında ise insanlarda oluşan tekrar kapanma korkusu işleri yavaşlatacak. Eylül ayı için sipariş yoğunluğu şuanda oluşmadı. Genç kızlarımızın özel giyeceği olan bir gelinlik hazırlanırken, her türlü detay düşünülüyor. Gelin adaylarının taleplerini dinliyor, kataloglara bakıyoruz. Saç ve göz renkleri, yüz, kemik yapısı gibi her türlü ayrıntıya yer veriyoruz. Hazır gelinliğin fiyatı şu, ısmarlamanmış gibi bir kıyaslamayı yapmak doğru olmaz. Genel anlamda aralarında çok büyük bir fark bulunmuyor. Ancak, özel kumaş, özel işleme ve değerli taşlar talep edilirse o zaman fiyat doğal olarak artar. Avrupa'da kırmızı, pembe gibi farklı renklerde gelinlikler ilgi görüyor ama bu Türkiye için geçerli değil. Türk kızları beyaz gelinlikten vazgeçmiyor. Genelde gelinlikte kiralama oluyor.  Özellikle enflasyondan dolayı müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Ama genel anlamda çok oynadığını söyleyemem.