GÜMÜŞ YÜZÜK ALIRKEN SAHTESİNE DİKKAT ETİN!

Gümüş uzun zamandır günlük hayatın çeşitli alanlarında çeşitli amaçlarla kullanılan değerli bir metal olarak bilinmektedir.

Tarih: 02.07.2024 12:11
GÜMÜŞ YÜZÜK ALIRKEN SAHTESİNE DİKKAT ETİN!

www.erzurumgunebakis.com/ ZEYNEP AKSAKAL   

Gümüş yüzüğü alırken onu mağaza ortamında test edebileceğini ifade eden Gümüş işletmecileri,  gümüş yüzük seçimi yaparken öncelikle ürünün imitasyon olmadığına emin olunması gerektiğini söylediler.

Gümüş işletmecileri,” Gümüş; altın kullanmayanların ilk tercihi olmayı başarır. Şık ve kaliteli takı seçenekleri olarak dikkat çeken gümüş aksesuarlar; aynı zamanda ekonomik açıdan da son derece avantajlıdır. Fakat gümüş satın almak isteyenlerin birtakım hususlar hakkında bilgi sahibi olmaları şarttır. Bir başka deyişle, gerçek gümüşün özellikleri en ince ayrıntısına kadar bilinmelidir. Sahte veya imitasyon gümüş aksesuarların kararmaya yatkın olduklarını söylemek gerekir. Gerçek gümüşlerde de kararmaya rastlanır. Gümüş takılar günümüzde en çok tercih edilen altına göre çok daha fazla seçeneği mevcut olan aksesuarlardır. Gümüş kolye, gümüş yüzük, gümüş küpe, gümüş alyans başlıca takı çeşitleridir. Gümüşün çok tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise ekonomik olmasıdır. Günümüzde takı ve süs eşyaları en yaygın kullanım alanı olarak ön plana çıkmaktadır. Gümüş, diğer metallerle karşılaştırıldığında, satın alma gücü açısından her kesime hitap etmektedir. Gümüş madeninin uluslararası sistem tarafından düzenlenen belirli karat ölçüleri vardır. Bu durum değişmez. Yani birdir. Gümüş, altın gibi çeşitli ortamlarda bulunmaz. Gümüş olmayan bazı öğeler de gümüş bir yuva ile yazılabilir. Ancak ayarın bulunması gümüş olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle gümüş takı alırken nelere dikkat etmeli sorusunun muhtemelen ilk cevabı budur.  Gümüş takı seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sormanın en uygun yollarından biri de gümüşün ağırlığına dikkat edilmesi ve mıknatıs ile kontrol etmektir. Bunun nedeni, mıknatısların gümüş tutma özelliğinin olmamasıdır. Günlük yaşamda birçok insan sahte mücevherleri sever. Bu çok ucuz taşlar aslında ciddi cilt hastalıklarına neden oluyor. Kulaklarınızdaki sahte küpeler, çeşitli kulak yaralanmalarına ve tahrişe neden olabilecek nikel maddeleri içerir. Koldaki sahte taşlar da ödeme neden olabilir. Kaliteli ve dayanıklı ürünlerde bulunan gümüş takılar, solma ve deformasyona karşı dayanıklıdır.”