www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ
Erzurum Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Öğrencileri, yıllar süren emeklerinin birikimini "İz ve Ezgi" adlı mezuniyet sergisiyle taçlandırdı. 2024-2025 eğitim öğretim yılına ait sergi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açıldı.
Serginin kuratörlüğünü Öğr. Grv. Aydan Akkök üstlendi. Genç sanatçıların özgün eserleriyle dikkat çektiği sergide; resimden grafik tasarıma, geleneksel sanatlardan çağdaş yorumlara kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yer aldı.
Akademik Katılımla Güçlenen Açılış
Sergi açılışına Atatürk Üniversitesi’nden önemli isimler de katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Hayrünnisa Nadaroğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın ile Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serpil Yorgancı gibi pek çok akademisyen açılışta öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Genç Sanatçılar Eserlerini Gün Yüzüne Çıkardı
Sergide eserleri yer alan öğrenciler:
Fatma Yazıçı, Filiz Hancı, Şükrü Can Çavlı, Nergiz Akman, Merve Özbey, Tuba Dabanca, Edanur Zorba Anık, Nurdan Muştu, Esra Arslan, Meryem Hasanoğlu, Leyla Topaloğlu, Aynur Can, Tülin Metlek, Bermal Karakaya, Havva Eminler ve Çiğdem Çağlayan oldu. Her bir öğrenci, kendi tarzını ve sanatsal bakış açısını yansıtan eserleriyle dikkat çekti.
Piyano Resitali Sanata Nefes Kattı
Serginin sırasında gerçekleştirilen piyano resitali, izleyicilere duygu yüklü dakikalar yaşattı. Sahneye çıkan öğrenciler Cihan Zeyrek, Doğukan Dayı, Giray Doruk Haşimoğlu, Ayshane Mohammadzadeh ve Beyza Ada Akkök, müzikleriyle sergiye ayrı bir anlam kattı.
"İz ve Ezgi" mezuniyet sergisi, hem sanatsal üretimin önemini vurgulayan hem de genç yeteneklere alan açan bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti. Katılımcılar sergiden memnun ayrılırken, genç sanatçılar da aldıkları olumlu geri dönüşlerle geleceğe daha umutla bakma fırsatı buldu.