Hakan Kutlu'dan Transfer Açıklaması

Erzurumspor'un teknik patronu Hakan Kutlu akşam idmanı öncesi merak edilen soruları cevapladı.

Tarih: 22.07.2024 18:06 Güncelleme: 22.07.2024 20:29
Hakan Kutlu

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurumspor'un teknik patronu Hakan Kutlu akşam idmanı öncesi merak edilen soruları cevapladı.

Erzurumspor’un basına açık gerçekleştirdiği antrenmanda Teknik Direktör Hakan Kutlu önemli açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör Hakan Kutlu, 2024-2025 sezonu öncesinde takımın 2. etap kampına başladığını duyurdu. Kutlu sezon öncesi birinci kampın da ikinci kampın sağlıklı ve güzel bir şekilde geçtiğini söyledi. Hakan Kutlu, takımın transfer tahtasının açılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü, tahtanın açılmasıyla transferlerin gerçekleşeceğini söyledi. 

Transfer Yasağı Getirecek Transferler Gerçekleşmeyecek

Transfer hakkında açıklamalarda bulunan Kutlu, Erzurumspor’un transfer yasağının kalkmasının ardından gerçekleşecek olan transferler noktasında taraftarların, mali açıdan çok yüksek maliyetli sporcuların beklendiğini, taraftarların istediği Eysseric’in 800 bin euro maliyeti olduğunu, Recep Niyaz’ın ise 25 milyon TL istediğini dile getirdi. Hakan Kutlu, kulübün transfer tahtasının açılmasının ardından kulübe yüksek maliyetli oyuncuların alınmayacağını söyledi. Erzurumspor’un transfer yasağının kalkmasının ardından gerçekleşecek olan transferlerin ilerde kulüp için yeniden transfer yasağı oluşturacak şekilde olmayacağını söyleyen Kutlu, kulübün geleceği adında tecrübeli oyuncular ile takımın geleceğini de yapılandırmak genç oyuncu transferleri yapılacağını belirtti. Kutlu, “kulübün transfer yasağının açıldıktan sonra yapılacak olan transferler ile kulübe tekrar transfer yasağı gelecek şekilde transferler yaptı” yönünde anılmak istemediğini söyledi. 

Transfer Yasağı Kalksa da Altyapıya Gereken Önem Verilecek

Erzurumspor’un altyapısı hakkında da bilgi veren Kutlu, altyapının çok hassas bir konu olduğunu, gittiği kulüplerde kendisinin de Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal’ın da önem verdiği bir konu olduğunu vurguladı. Teknik Direktör Hakan Kutlu, geçen sezon 25 kişilik kadronun yaklaşık 14-15’inin altyapıdan çıkan futbolcular olduğunu belirtti. Takıma altyapıdan katılan oyuncular olduğunu ifade eden Teknik Direktör Kutlu, altyapıdan takımın seviyesine uyum sağlayabilen oyuncular ile devam ettiğini söyledi. Hakan Kutlu, kulübün transfer yasağının kalkmasının ardından altyapıyı bir kenara itme gibi bir durumun da olmayacağını ifade etti.

Transferler hakkında bilgi veren Hakan Kutlu, takımın iskeletinin oturduğunu, ana transfer olarak 5-6 ya da en fazla 7 transfer gerçekleşeceğini söyledi.