HER YER ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Mahallebaşı’ndaki semt Pazarı sokak çöplüğüne döndü.

Tarih: 23.06.2024 14:40
HER YER ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

www.erzurumgunebakis.com / Fatma Evin

Hafta sonu kurulan pazarın sona ermesinin ardından ortaya çıkan çirkin görüntüler mahalleliyi isyan ettirdi. Her hafta aynı manzarayla karşılaşan vatandaşlar durumdan şikayetçi oldular.

Pazarcılar tarafından gelişigüzel şekilde sokak üzerine saçılan meyve, sebze artıkları, ambalaj ve çöpler ortalığı adeta savaş alanına çeviriyor. Belediye görevlileri sadece bir sokağı temizlemek için saatlerce mesai harcamak zorunda kalıyor. Pazarcı esnafının daha duyarlı davranması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, sokağı kirletenlere karşı yetkililerin denetimlerini arttırmasını istiyor.

 Mahalle sakinleri,” Semtimizde bu tür çirkin görüntü istemiyoruz. Yıkılan pazaryerinin etrafına gelen seyyar satıcılar akşam saatlerinde kasalarını hatta çöplerini boş alana bırakıp gidiyorlar. Havanın ısındığı şu günlerde atılan çöpler çirkin bir koku yayıyor. Gerekli denetim yapılmadığı halde eski pazaryeri alanı kısa sürede tamamen çöplüğe çevrilecek. Her semt pazar yerinde gün sonunda aynı manzara yaşanıyor.  Semt pazarında günün sonunda esnaflar bırakıp çıktığında ortaya çıkan bu manzara Erzurum’a yakışmıyor. Her semt pazarı kurulduğunda ne yazık ki manzara tüm bölgelerde aynı görüntüler yaşanıyor. Pazardan sonra kötü görüntü ve kokunun çıkmaması için harar denilen büyük çuvalların belediye tarafından pazarcı esnaflarına dağıtılması halinde çöpler bu torbalarda toplanabilir. Böylece gün sonunda hem kötü görüntü ortadan kalkar, hem de belediyenin çöpler kokmadan temizlemesi kolaylaşır. Gerçekten bu haliyle tam bir çevre kirliliği. Pazar kalktıktan sonra pazarın kurulduğu sokaklardan ya da caddeden geçmek imkânsız oluyor. Kötü kokular evlerin içine giriyor. Eğer büyük çuvallarda pazarcılar kendi çöplerini toplarsa ne çevreye ne de insanlara bir zararı olmaz. Bu alanı kirletenlerin tespit edilerek cezalandırılmalarını istiyoruz.”